Gehakttortilla
2011-02-05- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 60m
Ingrediënten
- Dit heb je nodig:
3 flinke aardappelen;
4 eieren;
1 ui;
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie;
1/2 rode paprika;
200 gram gehakt (lams of rund);
scheut olijfolie,
peper en zout naar smaak;
(olijf-)olie om te bakken.
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
Schil en was de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Bak ze gaar en bruin in een scheutje olie.
Houd apart.
Maak hele kleine balletjes van het gehakt en bak ze samen met de fijngehakte ui in wat olijfolie gaar en bruin.
Doe de gebakken aardappelblokjes en de samen met de gehakte ui gebraden gehaktballetjes in een kom.
Voeg er de losgeklopte eieren, de van pitjes ontdane en in kleine stukjes gesneden paprika, de twee eetlepels fijngehakte platte peterselie en peper en zout naar smaak aan toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en giet daar het tortillamengsel in.
Bak langzaam aan één kant gaar en bruin en draai de tortilla dan om met behulp van een bord of deksel.
Laat de onderkant zachtjes bruin en gaar bakken.
Leg de tortilla op een mooie schaal en snijd in punten.
Dien op met daarbij bijvoorbeeld een lekkere salade.
n.b.
Je kunt aan het tortillamengsel ook een halve fijngesneden rode peper en/of een teen fijngehakte knoflook toevoegen.
Gemiddelde waardering
(4.4 / 5)
8 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door martine aan 08-02-2011
ziet er goed uit, bedankt voor het recept ga het zeker snel een keer maken
Geplaatst door amber20 aan 08-02-2011
Veel succes er mee
Geplaatst door Mounake aan 25-07-2011
Deze kan niet slecht zijn, kga hem straks uitproberen !
Geplaatst door Hanouna aan 01-08-2011
Ik heb gisteren de normale gemaakt. Ik ga deze zeker een x uitproberen.
Geplaatst door ssstaibiii aan 12-03-2012
bedankt voor dit recept, k heb um uitgeprobeerd! HEERLIJK!