Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gehaktbroodjes

Gehaktbroodjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Gehakt naar smaak kruiden en wat peterselie toevoegen. hak het uitje fijn en meng ook dit met het gehakt. (ui niet raspen!!) Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes, kook de blokjes in water tot ze gaar zijn.

Rul vervolgens het gehakt in een pan met een scheutje olijfolie als deze gaar is meng je de aardappelblokjes door het gehakt en zet je het vuur uit. meng voor de smaak nog klein beetje peterselie door het gehaktmengsel.
mengsel laten afkoelen, tussendoor maak je het deeg.

Je doet de bloem in een kom doet de gist, de zout, de boter en het ei erbij. meng dit alles met de lauwe melk en goed samen kneden tot een soeple deeg.

Verdeel het deeg in ongeveer 10 even grote bolletjes.het deeg hoeft niet te rijzen

Rol elk bolletje deeg uit tot een dikkte van ongeveer 3 mm, doe een paar schepjes van het mengsel op het deeg en vouw het dicht. let er wel op dat de randen/zijkanten goed gesloten zijn en vouw deze naar binnen. Snijd overtollige deeg weg en maak er een mooie rol van.Werk zo de rest van het deeg/ mengsel af.

Broodjes met ei besmeren voor je ze in een voorverwarmde oven op 250 graden bakt

Als je te lui bent om het deeg zelf te maken, kun je ook deeg voor hartightaart gebruiken (tekoop in de suppermarkt naast de bladerdeeg in de vriezer)

Mobiele versie afsluiten