Gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas
2018-03-03- Keuken: Mediteraanse
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Snack
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 30 broodjes
- Bereidingstijd : 30m
- Kooktijd : 40m
- Klaar in : 1:30 u
Ik zag weer een uitdaging! Ik heb het recept van gehaktbroodjes met pesto en cheddarkaas meteen opgeschreven en gisteren gelijk voor het eerst gemaakt. Deze gehaktbroodjes met, in het midden een gehaktballetje waren heeeerlijk ❤. Bij de eerste keer proeven van mijn recept gaven mijn smaakpapillen het juistje seintje aan mijn hersenen, dat was het moment dat ik met een glimlach op mijn gezicht een vreugdedansje deed, dan weet ik dat ik goed zit.
Hup met mijn broodmand gevuld met deze heerlijke broodjes naar de familie die tevens stiekem mijn testpanel zijn. De broodjes waren binnen een uur al op en zelfs de kinderen zaten wiebelend hun broodje te eten (ik herkende dat vreugdedansje).
Goed teken hahaha! Hier word ik nou gelukkig van ☺.
Daarom maak ik nu deze broodjes opnieuw voor jullie, met uiteraard een uitgebreide stappenplan met foto’s. Ik denk dat mijn familie dit niet erg vindt!
Ingrediënten
- Voor het deeg
- - 1 kg meel
- - 2 eieren
- - 1 lepels suiker
- - 150 gram zachte boter
- - 2 zakjes instant gist
- - 3 theelepels gedroogde basilicum
- - 500 ml lauwwarme melk
- - 7 gram zout
- Voor het gehakt
- - 500 gram gehakt
- - 2 theelepels komijnpoeder
- - 2 theelepels paprikapoeder
- - 1 theelepel gemberpoeder
- - 2 theelepels zout/ of naar smaak
- - 1 theelepel gemalen peper
- - 2 theelepels sambal brandal
- - Rode pesto
- - 3 pakjes cheddarcheese
- - 2 teentjes knoflook
- - 15 steeltjes peterselie
Werkwijze
Stap1
Verwarm de melk kort. Voeg de gist hieraan toe. Doe daarna de meel in de kneedmachine. Kan natuurlijk ook gewoon met de hand. Voeg vervolgens zachte boter, ei, suiker en gedroogde basilicum toe.
Stap2
Laat eerst rustig mengen en voeg de melk met gist toe aan het draaiende deeg. En laat daarna goed kneden op hogere stand.
Stap3
Voeg zout toe. Let op! Zout kan de gisting van het deeg belemmeren daarom pas later toevoegen. Voeg vervolgens 2 theelepels olijfolie toe.
Stap4
Dek met folie en een doek af en laat op een warme plaats circa 45 min tot 1 uur rijzen.
Stap5
Hak de peterselie en knoflook fijn. Voeg toe aan het gehakt samen met de kruiden en sambal brandal toe.
Stap6
Kneed goed samen. Als het gehakt te droog is voeg 2 theelepels olijfolie hieraan toe. Rol kleine balletjes.
Stap7
Dek af met folie en zet even weg voor gebruik.
Stap8
Vet je handen met zonnebloemolie en maak het gerezen deeg los van de kom. Maak kleine deegballetjes
Stap9
Besmeer licht met zonnebloemolie zodat de folie straks niet gaat plakken aan het deeg leg daarna op een warme plaats laat nog 25 minuten rijzen.
Stap10
Druk een beker in het midden van het broodje.
Stap11
Leg daarop de cheddarcheese. 1 theelepeltjes pesto bovenop, druk daarna het gehaktbal in het midden.
Stap12
Bak de broodjes mooi goudbruin op ongeveer 200 graden (niet te heet anders gaat de kaas branden!) hetelucht voor ongeveer 35 á 40 minuten. Hangt van de oven af!
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
1 keer beoordeeld