Gehaktbroodjes

2006-10-12
  • Porties : 14/16
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 pak mix voor wit brood + benodigdheden
    250 gr gehakt
    1 paprika
    1 ui
    Half bosje peterselie
    Zout en peper
    1 tl paprikapoeder
    1 tl ras el hanout
    Beetje sambal
    (Knoflook)
    1 ei om te bestrijken

Werkwijze

Stap1

Bereid het brooddeeg volgens de verpakking en laat het rijzen. Maal de paprika, ui, knoflook en peterselie fijn in een keukenmachine. Meng het met het gehakt en de kruiden. Maak er bolletjes of staafjes van.
Verdeel het deeg in bolletjes en druk ze uit tot een rondje. Leg er een bolletje gehakt op en maak er een rond broodje van of leg er een staafje op en rol op als een loempia. Snijd het aan de bovenkant in met een mes en bestrijk met ei. Bak ze op 200 graden gaar in ongeveer 12-15 minuten (de tijd staat op de verpakking, ik weet t niet meer heb ze al 2 weken geleden gemaakt en ingevroren).

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 45
Beoordeel dit recept

45 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door Belgica aan 12-10-2006

    ellousia kan je mij vertellen dat wanneer ik broodjes in de oven doe, waarom ze altijd hard word. Ik kneed het deeg altijd heel soepel, maar zodra ik het in de oven stop worden ze hard, o ja ik zet de ovenstand altijd op 11.Heb een elektrische oven.

  2. Geplaatst door sami aan 12-10-2006

    hoi ellousia hoe gaat ie .nou ik wil effe zeggen, het ziet er keurig uit.

  3. Geplaatst door sihamkleuter aan 13-10-2006

    He ebelgica, misschien is het een tip om gelijk als de broodjes uit de oven zijn, goed in te wikkelen in een theedoek, dan worden ze vaak al wat zachter.

  4. Geplaatst door ellouisa aan 13-10-2006

    ik denk dat je de oven te hoog zet… Deze broodjes zouden er al zacht uit moeten komen….Misschien kan je een paar standen lager proberen

  5. Geplaatst door Zilla aan 16-10-2006

    Dit ziet er ook al weer zo fantastisch uit! Helemaal te gek voor de zaterdag lijkt me. Ik kook 7 dagen in de week, terwijl ik full-time werk voor 7 personen en sta dus na mijn werk vaak nog 2 tot 3 uur in de keuken. Dit lijkt me een hele lekkere afwisseling. Ellouisa wat kun jij toch een heerlijke dingen maken! Super!

  6. Geplaatst door ellouisa aan 16-10-2006

    aaah meid, wat druk!! Weetje wat je ook kan doen, vast in het weekend dingen maken en dan invriezen, dan hoef je het doordeweeks alleen te laten ontdooien en dan opwarmen. Soep kan je ook maken en invriezen en steeds per dag opwarmen. Scheelt veel tijd!!

  7. Geplaatst door Zilla aan 16-10-2006

    Het is wel druk ja, maar knoertgezellig met een groot aantal mensen. In het weekend komen er vaak vrienden van de kinderen bij en eten mee. Hoe groter de groep des te leuker ik het vind. Voor de rest plan ik alles doordeweeks(hoewel ik niet van plannen houd!). Bedankt voor je tips, daar ga ik zeker gebruik van maken.

  8. Geplaatst door saidael aan 28-12-2006

    dat ziet er echt goed uit!

  9. Geplaatst door Oemsoufian aan 18-09-2007

    He Louis… Labas? 🙂

    een vraagje moet je perse die broodmix gebruiken want ik heb alleen gewone meel in huis. xx

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.