Ingrediënten
- 2 ui
2 teentjes knoflook
12 takjes koriander
750 gr. rundergehakt
2 theelepels komijn
2 theelepels paprikapoeder
zout en peper
2 blik gepelde tomaten op sap
6 eetlepels olie
6 eieren
Werkwijze
Stap1
Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de koriander fijn. Meng het gehakt met ui, knoflook, koriander, komijn, paprikapoeder, zout en peper.
Draai hiervan de balletjes (ter grootte van een walnoot)
Zet een tajine op het vuur (op een vlamverdeler). Doe de tomaten met het sap erin en voeg de olie, zout en peper toe. Schep de gehaktballetjes erdoor en laat zachtjes pruttelen (de saus mag niet te dun zijn, anders zonder deksel laten inkoken.
Breek als de gehaktballetjes gaar zijn de eieren erop en laat de eieren stollen.
Eten met Marokkaans brood en sinaasappelsalade.
Ik heb dit nu al een paar keer met mijn gezin gegeten (en met bezoek). Zo’n pan is heel gezellig op tafel.De kruiden zijn heerlijk!