Gehaktballen in satesaus

2005-10-19
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 kg rundergehakt
    - 1/2 pot sambal badjak (bv van Koningsvogel). In 1 pot zit 375 gram. 
    - 1 citroenblad/lemon leave
    - Satesaus

Werkwijze

Stap1

Je mengt het gehakt met de sambal, heel goed kneden en maak er balletjes van. Voeg olie in de pan en bak de ballen bruin (hoeven niet gaar, alleen voor de kleur).

Voeg 4 glazen water toe en de satésaus en schep dit voorzichtig maar goed om.

Laat het 20 minuten pruttelen.

Lekker met witte rijst en gebakken groentes.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door saadia29 aan 19-10-2005

    Klinkt heerlijk, ben gek op satésaus.
    Er moet een halve pot sambal in, toch geen hete:0?

  2. Geplaatst door sihamkleuter aan 20-10-2005

    hahahahahahah saadia ik ben ook gek op satesaus. Deze ga ik zeker proberen met witte rijst

  3. Geplaatst door sihamkleuter aan 20-10-2005

    ha marisha ken je ook het recept van gado gado

  4. Geplaatst door Hajar_Berkania aan 20-10-2005

    Hoi ik wil deze recept uitproberen maar hoeveel satesaus moet ik er invoegen!

  5. Geplaatst door Marisah aan 20-10-2005

    Zie soort sambal, is niet te heet..
    De hoeveelheid satésaus is afhankelijk van je eigen smaak, ik gebruik een 3/4 pot satésaus van de Dirk (bruine bak).

    Enne Gado Gado… zal ik eens plaatsen insjallah.

  6. Geplaatst door Marisah aan 20-10-2005

    PS die 4 glazen water zijn nodig om die satésaus te verdunnen. Als je een kant en klare saus gebruikt, zou ik minder water gebruiken.

  7. Geplaatst door Hajar_Berkania aan 21-10-2005

    Dankje wel Marisah

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.