Gehaktballen in satesaus
2005-10-19- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 20m
Ingrediënten
- - 1 kg rundergehakt
- 1/2 pot sambal badjak (bv van Koningsvogel). In 1 pot zit 375 gram.
- 1 citroenblad/lemon leave
- Satesaus
Werkwijze
Stap1
Je mengt het gehakt met de sambal, heel goed kneden en maak er balletjes van. Voeg olie in de pan en bak de ballen bruin (hoeven niet gaar, alleen voor de kleur).
Voeg 4 glazen water toe en de satésaus en schep dit voorzichtig maar goed om.
Laat het 20 minuten pruttelen.
Lekker met witte rijst en gebakken groentes.
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
1 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door saadia29 aan 19-10-2005
Klinkt heerlijk, ben gek op satésaus.
Er moet een halve pot sambal in, toch geen hete:0?
Geplaatst door sihamkleuter aan 20-10-2005
hahahahahahah saadia ik ben ook gek op satesaus. Deze ga ik zeker proberen met witte rijst
Geplaatst door sihamkleuter aan 20-10-2005
ha marisha ken je ook het recept van gado gado
Geplaatst door Hajar_Berkania aan 20-10-2005
Hoi ik wil deze recept uitproberen maar hoeveel satesaus moet ik er invoegen!
Geplaatst door Marisah aan 20-10-2005
Zie soort sambal, is niet te heet..
De hoeveelheid satésaus is afhankelijk van je eigen smaak, ik gebruik een 3/4 pot satésaus van de Dirk (bruine bak).
Enne Gado Gado… zal ik eens plaatsen insjallah.
Geplaatst door Marisah aan 20-10-2005
PS die 4 glazen water zijn nodig om die satésaus te verdunnen. Als je een kant en klare saus gebruikt, zou ik minder water gebruiken.
Geplaatst door Hajar_Berkania aan 21-10-2005
Dankje wel Marisah