Ingrediënten
- 750 gram gehakt
1 ui
2 eieren
paneermeel
zout en peper
voor de puree: 5-6 aardappelen (gekookte)
2 eetlepels boter
1 ei
half glas melk
zout
1 eetlepel tomatenpuree
1 glas water
Werkwijze
Stap1
Kook de aardappelen geschild. Maak er puree van. Doe het in een kom.
Smelt de boter en doe het in de kom roerend en de ei roerend en de melk en de zout roerend. Mix alle gehakt benodigheden op en pak er net als een walnoot stukjes uit en maak er balletjes van maak in de midden een kuiltje. doe de balletjes in een ingesmeerde diepe bakplaat. en doe er 2 eetlepels olie overheen en doe het in de oven 200C 15-20 min.
Haal het uit de oven en doe er 2 theelepels puree erop. Mix de tomatenpuree en water en doe dat in je bakplaat.Doe ze weer in de oven totdat de aardappelpureen hard wordt en beetje bruinig.