Gehakt-courgetteschotel met mais

2010-07-08
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar in : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1blikje maiskorrels
  • 1 courgette in reepjes
  • 1 bakje champions(250 g), in plakjes
  • 2 el ketchup
  • 3 el ketjap manis
  • 2 zakjes aardappelpuree
  • ovenschaal(20x30 cm)

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 190 graden. Verhit een koekenpan en bak het gehakt 2 min mee. Voeg de mais, courgette en champions toe en bak 5 min.
Breng op smaak met de ketchup, ketjap manis en peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal.

Stap2

bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de puree over het gehakt mengsel.

Stap3

Bak de schaal in het midden van de oven 20 min.

Je kunt de ovenschaal 1 dag van tevoren bereiden tot aan stap 3. Bewaar
afgedekt in de koelkast.Volg op de dag van serveren stap 3.

Tip: Voor een extra krokant en smaakvol laagje bestrooi ik de ovenschotel voor het bakken soms met 3 el paneermeel en 75 g kaas.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • energie

    p.p 425 Kcal
  • Vet

    27 g
  • Eiwitten

    27g
  • koolhydraten

    20 g

Reactie (1)

  1. Geplaatst door saartje2009 aan 08-07-2010

    Ik Heb Mijn Succesnummers in de keuken !

    Hopelijk vinde jullie het lekker

    Groeten Saartje 2009

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.