Gehakt-courgetteschotel met mais
2010-07-08- Keuken: Nederlandse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 20m
- Kooktijd : 20m
- Klaar in : 45m
Ingrediënten
- 500 g gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1blikje maiskorrels
- 1 courgette in reepjes
- 1 bakje champions(250 g), in plakjes
- 2 el ketchup
- 3 el ketjap manis
- 2 zakjes aardappelpuree
- ovenschaal(20x30 cm)
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 190 graden. Verhit een koekenpan en bak het gehakt 2 min mee. Voeg de mais, courgette en champions toe en bak 5 min.
Breng op smaak met de ketchup, ketjap manis en peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal.
Stap2
bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de puree over het gehakt mengsel.
Stap3
Bak de schaal in het midden van de oven 20 min.
Je kunt de ovenschaal 1 dag van tevoren bereiden tot aan stap 3. Bewaar
afgedekt in de koelkast.Volg op de dag van serveren stap 3.
Tip: Voor een extra krokant en smaakvol laagje bestrooi ik de ovenschotel voor het bakken soms met 3 el paneermeel en 75 g kaas.
Gemiddelde waardering
(0 / 5)
0 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
energie
p.p 425 Kcal -
Vet
27 g -
Eiwitten
27g -
koolhydraten
20 g
Geplaatst door saartje2009 aan 08-07-2010
Ik Heb Mijn Succesnummers in de keuken !
Hopelijk vinde jullie het lekker
Groeten Saartje 2009