Ingrediënten
- Wat heb je nodig:
Hele kip
Ui
Wortels
Prei
Knoflook
Citroen
Verse peterselie
Champions
Zout
Kipkruiden
Marokkaanse kruiden
Saffraan
olijfolie
Voor de saus:
Tomaten
Garnalen
Peterselie
Knoflook
Citroen
Tomatenpuree
Zout
Paprikapoeder
Vis kruiden(versteeg) is het lekkerst
Werkwijze
Stap1
Doe de gewassen prij, ui, knoflook, perterselie, wortels, champions in de hakmachine.
Niet al te fijn hakken. Doe alles in een kom, met olijfolie en de kruiden. Doe daar in de garnalen die je met viskruiden en citroen hebt gemarineerd. Neem dan de gewassen kip, vul de kip goed met de charmilla. Doe de gevulde kip in een ovenschaal prik de kip met een sate stokje. Folie erover heen en de oven in.
Voor de saus
Doe wat olijfolie in een koekepan rasp de tomaten fijn.Knoflook en peterselie fijn hakken. Doe daar de viskruiden bij en 1 thee lepeltje paprika poeder beetje zout, en een blikje tomatenpuree.
Doe als laats de Jumbo garnalen ff laten suderen en klaar is de saus.
Als de kip gaar is, haal je de folie eraf en ff laten grillen.
Serveer de kip met de saus.
Eetsmakelijk.
Als ik het weer maak, zal ik een foto plaatsen