Ingrediënten
- *250 gram gemalen amandelen
*125 gram suiker
*1 eetlepel oranjebloesemwater
*75 gram gesmolten roomboter
*5 eetlepels volle melk
Voor het glazuur:
*2 eiwitten
*1 citroen
*200 gram poedersuiker
Werkwijze
Stap1
Vermeng de gemalen amandelen met de suiker, het oranjebloesemwater en de lauwe gesmolten boter.
Voeg er beetje bij beetje de melk aan toe en vermeng alles goed met elkaar.
Doe het mengsel in een kookpan met dikke bodem en laat het mengsel al roerend zachtjes koken tot het zich loslaat van de bodem (ongeveer 30 minuten). Haal van het vuur af en laat afkoelen.
Vorm van het amandelmengsel halve maantjes, maak ze een beetje plat en bedek ze met het glazuur, gemaakt van de geklopte eiwitten, citroensap en de poedersuiker.
Laat ze tenminste 2 uur drogen en bestrooi ze met wat geroosterd sesamzaad.
Lekker met een glas Marokkaanse mintthee