Gefrituurde kipfilet
2008-05-18- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 10
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- 2 hele kipfilet
200 gr bloem
3 dl melk
1 ei
1 theelepel mosterdpoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel koriander
1 theelepel gerookte paprika/pimenton
1 theelepel chili
1 theelepel gember
1 theelepel fenegriek
1 theelepel tijm
1/2 theelepel kurkuma
2 theelepels zout
2 eetlepels sesamzaad
200 gram paneermeel
1 liter olie om te frituren
Werkwijze
Stap1
- Meng in een bord het sesamzaad met het paneermeel.
- Meng in een ander bord het bloem met de overige kruiden en specerijen.
- Klop het ei door de melk.
- Snij de kipfilet in reepjes; twee vingers breed.
- Leg de reepjes in het melk ei mengsel.
- Haal de reepjes een voor een door het bloemmengsel en laat ze een paar minuutjes drogen.
- Haal de reepjes een tweede maal door de melk en opnieuw door het bloemmengsel en nogmaals even laten drogen.
- Haal de reepjes een derde maal door de melk en haal ze nu door het paneermeel. En laat de reepjes nu even goed opdrogen.
- Verhit de olie tot de juiste temperatuur en frituur de kipreepjes tot ze een goudbruinkleurtje hebben.
- Laat ze afdruipen op wat keukenpapier en serveer met een lekker dipsausje.
Ideaal als snack of voor een feestje. Met een salade kan het als hoofdmaal dienen.
Voor extra smaak kan je de komijn- en korianderzaadjes eerst licht roosten in een koekepan en dan fijnstampen.
Gemiddelde waardering
(0 / 5)
0 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door mootje06 aan 24-05-2008
ik maak ze ook altijd zijn erg lekker maar gebruik ik in plaats van paneelmeel korneflec.
Geplaatst door Rhialto aan 26-05-2008
Oh dat is een goed idee. Dat ga ik zeker eens uitproberen. Bedankt.