Ingrediënten
- - 1 l vanille-ijs
- 30 gr bloem
- 1 groot ei
- 1 el melk
- 125 gr paneermeel
- 1 blik lychees (425 gr), uitgelekt
- schoon olie om te frituren
Werkwijze
Stap1
Een bakblik of een platte schaal met een laagje aluminiumfolie 10 min. in de diepvries zetten. Het ijs uit de diepvries halen en met een ijslepel twee bolletjes makken.
Maak steeds twee bolletjes tegelijk. Leg ze op het bakblik of de aluminiumfolie en zet de bolletjes direct terug in de diepvries. Herhaal dit tot U in het totaal 8 bolletjes ijs heeft.
Bloem boven een bord zeven. Het ei met de melk in een diep bord loskloppen. Paneermeel op een ander bord schudden.
Steeds 2 bolletjes tegelijk uit de diepvries nemen. De bolletjes snel door achtereenvolgens de bloem, het ei en het paneermeel halen en weer in de diepvries zetten. Alle ijsbolletjes op deze manier voorbereiden en ten minste 1 uur in de diepvries zetten.
Lychees over dessertbordjes verdelen. De wok of een diepe pan verhitten en de olie toevoegen. In zeer hete olie 2 bolletjes tegelijk 30 sec frituren. Met de schuimspaan uit de pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Naast de lychees leggen en direct serveren.
BEWAREN: In een diepvriesbakje kunt U de gefrituurde ijsbolletjes in de diepvries maximaal 1 maand bewaren.