Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gefrituurde garnaalballetjes

Gefrituurde garnaalballetjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwijder de korsten van het brood. Snij het brood in blokjes van ongeveer 6 mm, leg ze naast elkaar op een bakplaat en laat ze op kamertemperatuur uitdrogen.

Plet de garnalen met de platte kant van een hakmes en hak de garnalen dan fijn. Meng de garnalen met de waterkastanjes in een kom en schep er suiker, zout, maizena, sesamolie, vetsin en sojasaus door.

Dek de kom af en zet hem voor 30 minuten in de koelkast. Rol 1 eetlepel van het garnalen megsel door de blokjes brood. Maak op dezelfde manier balletjes met de rest van het garnalen mengsel.

Verhit de olie op 190 graden. Doe de garnalenballetjes in porties in de hete olie en frituur ze 1 tot 2 minuten goudbruin.

Schep ze met een schuimspaan uit en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer warm en geef er zoet zure saus bij.

Mobiele versie afsluiten