Gebraden koteletjes

2005-10-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • * 1/2 kilo lamskoteletjes
    * 1 grote ui of 2 kleintjes
    * 1 rode paprika
    * kasbour
    * zout
    * kerrie
    * rode paprika
    * komijn
    * saffraan
    * zwarte peper

Werkwijze

Stap1

Snij paprika, ui en kasbour in kleine stukjes en stop ze in een keukenmachine dat alles maalt.  Doe alles in een teiltje en voeg zout en de kruiden toe.

Elke keer dep je een koteletje in de kruidige massa en zet je het in een met olie besmeerde ovenschaal.  

Als je klaar bent dek je de ovenschaal met foliepapier en zet je 'm in de oven op 200 graden.  Als de koteletjes gaar zijn haal je de foliepapier weg en laat je ze bruinbakken en de jus moet wat ingedikt worden (dus niet waterig).

Serveren met olijven, verse stokbrood en frisse salade.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (14)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 08-10-2005

    mmmm klinkt lekker zeg, hoe lang moet het ongeveer in de oven?

  2. Geplaatst door Shnieula aan 09-10-2005

    ik had ze bijna ene uur in de oven.

  3. Geplaatst door ellouisa aan 09-10-2005

    ok meid dankjewel!

  4. Geplaatst door bollebuik aan 16-01-2006

    deze probeer ik vandaag eens 🙂

  5. Geplaatst door bollebuik aan 16-01-2006

    het ligt in de oven 🙂

  6. Geplaatst door 311276 aan 16-01-2006

    Klinkt inderdaad lekker,en makkelijk te maken.Ik ga ze morgenavond maken en nou wilde ik weten of er geen water bij moet? Zo ja hoeveel dan?

  7. Geplaatst door 311276 aan 16-01-2006

    Oh ja en op hoeveel graden moeten ze bakken in de oven? Ik hoop snel antwoord te krijgen.

  8. Geplaatst door ellouisa aan 16-01-2006

    200 graden, staat in het recept 😉

  9. Geplaatst door Oem Abdurrahman aan 09-05-2006

    salam Shnieula ik wil dit vanavond maken maar moet er water bij of niet
    en kan ik erook aardappeljes bij doen ik hoop snel antwoord te krijgen please helppppppppp

  10. Geplaatst door Nana aan 14-08-2007

    Ziet er heerlijk uit! Kan je svp ook aangeven hoeveel van elke soort kruiden er ongeveer in moet? Thnx!

  11. Geplaatst door sjaahida aan 16-08-2007

    ziet er zeker lekker uit

  12. Geplaatst door Mounake aan 05-06-2008

    die gaan bij mij vanavond in de oven

  13. Geplaatst door rachida28 aan 15-12-2008

    Bij dit gerecht hoeft geen water bijgevoegd te worden. En ja je kan er aardappelen bij doen, doe ik ook altijd, maar dan wel aardappelschijfjes, koken sneller mee.

  14. Geplaatst door melahat aan 22-10-2009

    hallo wat moet ik met de overgebleven mengsel doen???

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.