Ingrediënten
- 1 kip
2 uien
paar takjes kesbour en ma3dnous
150 gram olijven
1 theelepel peper
halve th.lepel gember
snufje kaneel
zout
1 teentje knoflook
olie
boter/smen (ranzige boter)
Werkwijze
Stap1
Een marinade maken van: 1 gesnipperde ui, de fijn gesneden kesbour, olie, peper, zout, gember, kaneel. De kip met deze marinade ismeren en ook van binnen goed smeren.
Snij de kip in het filet goed in en vul met behulp van een theelepel ook de filets met deze marinade. Laat de kip zeker 2 uur intrekken, of een hele nacht.
Doe de kip in een pan en vul de pan met water totdat de kip bijna onderstaat.
Laat de kip ongeveer 1.5 uur garen.
Haal de kip uit de pan en smeer deze in met boter of met Smen. (geklaarde boter)
Voor een mooi gebraden kip moet deze nog 15-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Snipper de andere ui grof en rasp het teentje knoflook voeg deze bij de overgebleven suas en laat de saus inbinden.
Kook de olijven even voor 5-10 minuten, deze kan je bij de saus doen of later bij het opmaken van het bord.
Variaties: Ontvel amandelen en bak deze in olie goudbruin, is lekker bij dit gerecht.
Of kook een paar eieren hard en snij deze in helften.
Bij serveren: Friet en salade