Ingrediënten
- Tapenade:
1/2 kg zongedroogde tomaten
5 dl olijfolie
250 g verse tomaat
8 fijngehakte knoflooktenen
75 g parmezaanse kaas
evt. kappertjes
Gehakt:
400 gram gehakt
1 ui beetje kesbour
1 theelepel paprikapoeder
halve theelepel komijn
1 theelepel peper
saffraan
zout
Werkwijze
Stap1
Doe alle ingredienten voor de tapenade behalve de olijfolie in de blender.
Voeg de olijfolie toe tijdens het draaien, net zolang deze smeuïg wordt.
Ui en kesbour fijnsnijden. gehakt kruiden. kesbour en ui bij het gehakt.
Van het gehakt rolletjes draaien.
Gehakt in koekepan, zonder olie braden.
Tapenade kan je opwarmen, maar koud is het ook lekker.
Ik maak dit om op stokbrood te eten, is heerlijk voor bij de zogenaamde ” borrel”. Dus moet je weer eens wat maken voor je werk, dan ben je hier heel snel klaar mee. Je kan het ook als hier op de foto te zien is maken.