Ingrediënten
- Dit heb je nodig:
1 kilo sardines;
5 eetlepels gehakte spinazie;
3 eetlepels gemengde gehakte verse koriander en platte peterselie;
1 koffielepel paprikapoeder;
1 koffielepel komijnpoeder;
1/2 koffielepel zwarte peper;
zout naar smaak'
3 fijngehakte teentjes knoflook;
2 eetlepels olijfolie;
het sap van 1 citroen;
bloem.
Werkwijze
Stap1
Verwijder de koppen en ingewanden van de sardines en was ze goed. Maak de charmoulavulling: vermeng de gehakte verse koriander/platte peterselie met de specerijen, de olijfolie, het citroensap, de fijngehakte knoflooktenen en de gehakte spinazie.
Leg één opengeklapte sardine met de rugzijde naar beneden plat neer en schep er een lepel van de charmoulavulling op. Leg daarbovenop een opengeklapte sardine met de rugzijde naar boven en druk een beetje aan zodat er een "pakketje" ontstaat.
Haal de gevulde sardines aan beide zijden door de bloem en bak ze bruin en krokant in hete zonnebloemolie. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Dien op met daarbij Marokkaans brood en diverse salades.