Ingrediënten
- - 50 g boter of margarine
- 60 g bloem
- 8 dl-1 l visbouillon (eventueel van tablet)
- 2 eidooiers
- 2-3 blaadjes witte gelatine
- 300-350 g gepelde Hollandse garnalen
- zout, peper
- cayennepeper
- citroensap
- frituurolie
- bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- paneermeel
- 1 bos peterselie
- 1 citroen, in partjes
Werkwijze
Stap1
1. Verhit de boter, roer de bloem erdoor en bak deze op zacht vuur ± 3 min.
2. Roer de bouillon erdoor tot een gladde saus en laat de saus ± 10 min. koken op zacht vuur.
3. Roer de eidooiers los, roer er wat warme saus door en roer dit mengsel door de saus. Laat de saus nu niet meer koken. Neem de saus van het vuur.
4. Week de gelatine ± 5 min. in ruim koud water, knijp de gelatine uit en laat het in de nog warme saus oplossen.
5. Roer de garnalen erdoor en breng het mengsel op smaak met zout, peper, cayennepeper en citroensap.
6. Strijk het garnalenmengsel uit in een laag van 2-3 cm in een schaal en laat het in de koelkast goed afkoelen en een nacht opstijven.
7. Verhit de frituurolie tot 180°C.
8. Vorm van het garnalenmengsel kleine kroketjes. Haal de kroketjes eerst door bloem, dan door losgeklopt ei en vervolgens door de paneermeel.
9. Frituur de kroketjes lichtbruin en krokant in de hete olie.
10. Frituur ook de takjes peterselie in de olie en serveer deze samen met de partjes citroen bij de kroketjes.
Eet smakelijk..
heerlijk met een salade en frietjes…