Ingrediënten
- 1000 g gepelde rauwe tijgergarnalen (diepvries)
- 100 ml olijfolie extra vierge
teentjes knoflook, in plakjes
- 1 laurierblaadje
- gedroogde chilipeper uit molentje
- grof zeezout
- 2 takjes peterselie
- fijngehakt
Werkwijze
Stap1
Garnalen ontdooien door ze enkele minuten onder te dompelen in warm water. Laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
In diepe koekenpan of hapjespan olie verwarmen. Knoflook met laurierblaadje zachtjes bakken, tot geur vrijkomt. Beetje chilipeper erboven malen. Garnalen toevoegen en op matig vuur al omscheppend in 3-5 min. gaarbakken.
Garnalen over vier warme lage schaaltjes (van Spaans of Marokkaans aardewerk) verdelen, laurier verwijderen. Zeezout en peterselie erover strooien.
Lekker met marokkaans brood
vergeet de citroen niet!