Gamba’s al ajillo – Garnalen met knoflook
2005-10-07- Keuken: Spaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 30m
Ingrediënten
- 1000 g gepelde rauwe tijgergarnalen (diepvries)
- 100 ml olijfolie extra vierge
teentjes knoflook, in plakjes
- 1 laurierblaadje
- gedroogde chilipeper uit molentje
- grof zeezout
- 2 takjes peterselie
- fijngehakt
Werkwijze
Stap1
Garnalen ontdooien door ze enkele minuten onder te dompelen in warm water. Laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
In diepe koekenpan of hapjespan olie verwarmen. Knoflook met laurierblaadje zachtjes bakken, tot geur vrijkomt. Beetje chilipeper erboven malen. Garnalen toevoegen en op matig vuur al omscheppend in 3-5 min. gaarbakken.
Garnalen over vier warme lage schaaltjes (van Spaans of Marokkaans aardewerk) verdelen, laurier verwijderen. Zeezout en peterselie erover strooien.
Lekker met marokkaans brood
vergeet de citroen niet!
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
4 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Shnieula aan 06-10-2005
Waar is je foto meid?
Geplaatst door tara29 aan 06-10-2005
ja dat weet ik dus niet
ik had wel een foto geplaats
Geplaatst door oembibi aan 07-10-2005
ik zie wel een foto……….lekker…..