Ingrediënten
- - Hele jumbo garnalen vers of diepvies (12 stuks) Bij Dirk van de Broek kosten deze bijv. 3,99
- 8 tenen knoflook
- 2 verse takjes peterselie
- 1 rode peper
- olijfolie vierge (groen)
- zout
- stokbrood
Werkwijze
Stap1
Pel de teentjes knoflook en snij de teentjes in kleine kleine schijfjes (niet te dun)
Snij de rode peper overlangs in en haal de pitjes eruit, snij de rode peper in dunne kleine schijfjes
Snij de peterselie fijn
Was de jumbogarnalen, haal de kop eraf en ontdoe de garnaal van de schil maar laat het laatste stukje en het het staartje eraan zitten.
Doe een goede bodem groene olijfolie in de pan, fruit de knoflook en de rode peper totdat de knoflook zacht is geworden (dus niet op al te hoog vuur bakken). Gooi de garnalen erbij en bak deze tot ze roze zijn samen met een mestpuntje zout. Gooi de fijngesneden peterselie erin en blus af met een beetje witte wijn.
Doe de garnalen met olie in een schaaltje en dien op met stokbrood