(Indonesisch: Gado-gado) is een Indonesisch groentegerecht, dat in Nederland en Suriname vooral bekend is als gerecht van het Chinees-Indisch restaurant. In die hoedanigheid is het een mix van groenten met gebakken ei, een schep pindasaus en gekruimelde kroepoek. Het wordt geserveerd met witte rijst of lontong. Gadogado is geschikt voor vegetariërs indien de kroepoek achterwege wordt gelaten of vervangen door emping (kroepoek van de melinjonoot), het is goedkoop en snel te bereiden.
Ingrediënten
- - Faja Lobi Gado Gado Saus (bij de toko of satésaus)
- 250 gram taugé
- water
- 300 gram witte kool
- 5 eieren (hardgekookt)
- 1 rode ui
- 250 gram Kousenband of sperziebonen
Werkwijze
Stap1
De kousenband in lengte van 4-5 cm snijden en de kool in lengte van 4-6 cm grof snijden; alle groenten apart houden, goed wassen en ze vervolgens apart èèn voor èèn in ruim water als volgt opkoken:
- kool : 3-4 minuten
- kousenband : 2 minuten
- taugé : 1 minuut
Na het opkoken van elke groente, die uit het water halen en goed uitlekken.
Maak kleine porties van een mix van deze groenten; garneer met de hardgekookte eieren en met rode uien (in ringen gesneden)
Serveertip:
Serveren met de Gado Gado Saus.
Variatietip:
Garneer dit gerecht eens met gefrituurde tempe of tahoe.
Lekker met blokjes kleefrijst
foto: greatbodyskin