Gado gado

2015-01-12
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 30m
  • Klaar in : 50m
Beoordeel dit recept:

(Indonesisch: Gado-gado) is een Indonesisch groentegerecht, dat in Nederland en Suriname vooral bekend is als gerecht van het Chinees-Indisch restaurant. In die hoedanigheid is het een mix van groenten met gebakken ei, een schep pindasaus en gekruimelde kroepoek. Het wordt geserveerd met witte rijst of lontong. Gadogado is geschikt voor vegetariërs indien de kroepoek achterwege wordt gelaten of vervangen door emping (kroepoek van de melinjonoot), het is goedkoop en snel te bereiden.

Ingrediënten

  • - Faja Lobi Gado Gado Saus  (bij de toko of satésaus)
    - 250 gram taugé
    - water
    - 300 gram witte kool
    - 5 eieren (hardgekookt)
    - 1 rode ui
    - 250 gram Kousenband of sperziebonen

Werkwijze

Stap1

De kousenband in lengte van 4-5 cm snijden en de kool in lengte van 4-6 cm grof snijden; alle groenten apart houden, goed wassen en ze vervolgens apart èèn voor èèn in ruim water als volgt opkoken:

- kool : 3-4 minuten
- kousenband : 2 minuten
- taugé : 1 minuut

Na het opkoken van elke groente, die uit het water halen en goed uitlekken. 

Maak kleine porties van een mix van deze groenten; garneer met de hardgekookte eieren en met rode uien (in ringen gesneden)

Serveertip:
Serveren met de Gado Gado Saus.

Variatietip:
Garneer dit gerecht eens met gefrituurde tempe of tahoe.

Lekker met blokjes kleefrijst

foto: greatbodyskin

 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.2 / 5)

3.2 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.