Ingrediënten
- 1 kg bloem
zout
1 blokje gist 42 gram
een beetje olie
warm water.
1 liter olie voor het bakken.....
Slata masmoeta
5a6 groene hete pepers of gemengd met zoete paprika
3 flinke tomaten.zout,water.....
Hete saus
1 of 2 eetlepels tunisische harissa
1 en halve eetlepel tomatenpuree
1 of 2 eetlepels olie
en wat water het mag best dun worden.....
Tonijn
hard gekookte eieren
olijven zwarte of groene..
gekookte aardappel blokjes..
kappertjes..
jamie jamie echt dit is heel lekker.....
Werkwijze
Stap1
Eigenljk is het het bijna de zelfde deeg, als de sfenj.aleeen is deze deeg iets steviger.
Je mengt alles samen en moet je het goed kneden.
Dan maak je kleine balletjes ongveer zo groot als een manderijn.
En die vorm je weer tot een pistolet en laat je die op een warme plaats, 2 uur in volume toenemen.....
Slata masmoeta
Die moet je koken in water met zout.ongeveer 20 minuten.
Dan laat je die uilekken heel goed uilekken.anders wordt de salade te waterig, en laten afkoelen.dan in een groente molen pureren.
Dan zout en olie erbij.....
Na 2 uur, gooi je de frikasee deeg in de hete olie, en bak je ze goud bruin, niet te hoge vuur middelmatig.....
Dan als je ze allemaal gebakken hebt, dan vul je ze eerst met de harissa saus, dan de slata, dan de aardappel en de tonijn en de gekookte eieren en kappertjes en de olijven, van ales een beetje.
en daaaaaaaaaan smullen maar
bil hane we shafae.....
je kunt hartig of zoet beleggen.
ik hoor wel of het gelukt is.
de foto is niet van mezelf van internet,zodat jullie kunnen zien waar ik het over heb.ik heb het zelf lang niet gemaakt is best veel werk.