Fried chicken

2007-01-16
  • Porties : 1 kg
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 kg kip vleugels
    bloem
    zout
    paprikapoeder of cayennepeper
    1 bouillon tablet
    1 pannetje water
    1 liter olie om te bakken

Werkwijze

Stap1

in een pan met water, doe je de kip vleugels.dan laat je die koken met wat, zout en een boulliontablet en paprika poeder, ongeveer 20 min.

Dan laat je die uitlekken.en proef je of ze zout genoeg zijn, anders doe je er wat bij en wat paprika poeder. en goed laten afkoelen dan vul een een grote plastic zak met veel bloem, en doe je kip erin en schudden maar.tot alles onder de bloem zit dan laat je ze zo in de plastic zak zitten.een uurtje of zo in de koel kast, dan zet de frituur pan aan.

hij moet goed heet zijn en bak de kip goud bruin .ik hoop dat het smaakt

bil hane we shife

dit een makkelijk recept,en lekker.je kan ook zelf je kruiden bepalen.ik vindt het zo het lekkerst niet te veel kruiden.lekker met een frisse salade en friet.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (8)

  1. Geplaatst door sjaahida aan 17-01-2007

    dan heb ik nog een tip om je laagje nog krokanter te krijgen… nadat je de kip in de bloem hebt gedaan dompel je het in water en daarna nog een x door de bloem dan is je kip net als die van kentucky… hoop dat jullie hier wat aan hebben

  2. Geplaatst door saneffa aan 17-01-2007

    he bedankt voor de tip,zo leren we nog wat van elkaar.maar maak jij die ook dan op deze manier klaar?

  3. Geplaatst door sjaahida aan 18-01-2007

    nou ik laat de kip meestal gewoon rauw kruid en dan en dan door de bloem , water en weer door de bloem . maar ik denk dat dit een beter idee is …. de kip eerts te koken dan hoef je niet zolang te frituren.
    ik heb ook nog een light-tip: als je een hete luchtoven hebt kan je de kip ook in de oven doen, maar dan is wel wel iets minder knapperig, op 200C moet je het dan doen

  4. Geplaatst door ellouisa aan 21-01-2007

    klinkt heerlijk!! Dit ga ik binnenkort eens proberen 🙂

  5. Geplaatst door xchidax aan 07-12-2008

    Je hebt van die pakjes in extra heet en mild bij de toko waar op precies staat hoe je kentucky fried chicken moet maken, ze smaken exact hetzelfde ik ben zelf niet zo gek op kip maar mijn gezin wel 🙂

  6. Geplaatst door samira1978 aan 24-12-2008

    als je echt de kfc kip wilt moet je de kip nadat je hem hebt gekruid marineren in karnemelk en daarna in meel dompelen.
    eet smakelijk!

  7. Geplaatst door Miss Safae aan 29-11-2010

    moeten ze persé een uur in de koelkast?

  8. Geplaatst door coconut aan 22-09-2011

    je kunt kip kruiden met chilipoeder aan het bloem toevoegen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.