Ingrediënten
- Voor de omelet:
- 6 eieren
- 3/4 theelepel zout
- peper
- 6-8 garnalen
- 80 g taugé
- 1 kleine ui
- 1 tl vetsin
- 10 stuks champignons, in plakjes
- 1 schijfje gemberwortel
- 2 eetlepels olie
Voor de saus:
- 1/2 glas ananassap (hoeft niet persé)
el tomatenketchup
- 2 1/2 el suiker
- 1 el azijn
- maizena+water
- peper en zout
Werkwijze
Stap1
Voor de omelet:
eieren loskloppen, zout toevoegen. Groenten in stukjes snijden, alles goed mengen met de eieren. Olie verhitten, garnalen kort bakken en jet eiermengsel erin, omeletten ervan bakken. Mag ook wat breken, op een bord doen en saus erover.
Ik maak de saus gewoon uit de losse hand dus echte specifieke hoeveelheden heb ik niet, tis ook een kwestie van mengen en proeven!
Voor de saus:
Alle ingrediënten, behalve het maïzenapapje, met elkaar vermengen in een pan en goed roeren. Proef even of de zoetheid of zuurheid voor jou persoonlijk genoeg is en dan aan de kook brengen. Als het kookt dan beetje de maïzena erbij, roeren en kijken of de dikte goed is. Zo niet, dan weer wat maïzena erbij, bij te dik, wat water of ananassap. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Over de foe yong hai gieten en klaar.