Ingrediënten
- filodeeg
- Spinazie
- kip
- Fetakaas
- Tomaat
- Kruiden
- ui
- ei
- boter
- Sesam
Werkwijze
Stap1
Haal de goedkoopste spinazie, dat is de enige spinazie die niet in blokjes te koop is, geen a la crème. Laat de spinazie in een pannetje smelten en giet het af.
Maak in een pannetje een sharmola (sausje) van tomatenstukjes, stukjes ui, peterselie, kruiden en sambal of hete peper. Voeg de spinazie erbij, en laat dit mengsel afkoelen.
Kipfilet koken in olie, kruiden en een beetje water. Kipfilet in kleine stukjes verdelen. Een ei in boter roeren (roerei) en dit door de stukjes kip roeren met peterselie
Smelt de boter. De filliodeeg uit elkaar halen, 2 velletjes op een bakplaat bestrijken met boter en weer een velletje erop, weer bestrijken en dit herhalen. Zorg ervoor dat het niet een ronde vorm wordt maar vierkant. Bestrijk het deeg met de spinazie, dan de kip en vervolgens verkruimel je fetakaas erover. De bovenkant weer met filliodeeg bedekken en met boter besmeren, niet vergeten de velletjes steeds met boter te besmeren.
In de oven plaatsen met eerst aluminiumfolie erop en na ongeveer 20 min. eraf halen. Als het bijna gaar is bestrooien met sesam.
Je kan ook de kip weglaten en alleen spinazie en fetakaas gebruiken