Filo amandelkoekjes

2010-02-24
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten:
    pak filodeeg
    gesmolten boter voor de filodeeg
    amandelspijs
    eieren
    honing

Werkwijze

Stap1

Voor de vulling:
2 pakjes amandelspijs en een eitje samengemengd

Voor na het bakken warme honing.

Snijdt je de opgerolde filodeeg (dus dat het nog een rol is) in stukjes van elk 5 cm. Maar dit doe je niet in 1 x, tot je het eerste rolletje op hebt gemaakt, snij je de volgende rol van 5cm. Zodat het niet uitdroogt.

Je hebt dus een rolletje van 5 cm, die rol je uit, en die haal je per velletje door de pastamachine met de spaggetivorm. Dan krijg je dus sliertjes uit het velletje. Die leg je op een dienblad, besprenkel het goed met boter, pak de amandelspijsbolletje en rol het in de sliertjes van filodeeg. Je moet de sliertjes goed vet houden met de boter, zodat de slierten niet breken. En zo werk je ze allemaal af en bak ze mooi bruin in de oven op 150graden. En dan meteen in de honing dompelen.

Goed laten uitlekken in een vergiet, en daarna doe je ze in papierenvormpjes.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Amal oftewel OumYassine zoals..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 28
Beoordeel dit recept

28 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

Reacties (4)

  1. Geplaatst door hammoudi aan 25-02-2010

    heey die is leuk die ken ik nog niet is het turks ik ga hem vogende week probeeren dan hoor je het van me!!!!!

  2. Geplaatst door salima1985 aan 15-04-2011

    lijkt mij erg lekker maar je heb het echt ingewikkeld uitgelegt

  3. Geplaatst door shayma20 aan 17-08-2011

    HOE snijd je die filodeeg snap het niet egt,

  4. Geplaatst door dina2012 aan 17-08-2012

    Hoi! deze recepte slaat nergens op!! 2 pakjes amandelspijs !! ja wat is 2 pakjes? hoeveel gr is t? 1 ei toevoegen! mooi maar een hele ei of alleen t eiwit/eidoier?? kortom ik heb deze recept geprobeerd zoals beschreven, een drama!! ik heb een hele ei in mijn amandelspijs gedaan, alles balletjes gingen smelten in de oven en kreeg een groote massa in mijn oven vol met boter!! lekker! eet smakkelijk!
    Mijn advies : niet doen, zonder van je tijd en je geld!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.