Ingrediënten
- 150 gram boter
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 gram zout
3 eieren
75 gram bloem
75 gram zelfrijzend bakmeel
Werkwijze
Stap1
De boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout roeren tot ze zacht en schuimig is.
De eieren er één voor één door roeren, een volgende ei pas toevoegen nadat door goed roeren een gelijkmatige, luchtige massa verkregen is.
De gezeefde bloem en het gezeefde zelfrijzend bakmeel bij gedeelten door de massa roeren.
Het deeg onmiddelijk overdoen in een beboterde cakeblik, dat voor ten hoogste ¾ gevuld mag worden.
Het cakeblik op een rooster in een vrij warme oven ca 160 graden plaatsen.
De cake laten rijzen en gaar en goudgeel laten worden in ca 1 ½ uur.
Het eerste halfuur de oven niet openen.
De cake is gaar, als een breinaald, die erin gestoken wordt, er droog uitkomt.
De cake in de vorm iets laten afkoelen; wanneer de kanten losgetrokken zijn van het cakeblik, de cake keren en laten afkoelen.