Ingrediënten
- Dit heb je er voor nodig:
Het deeg:
7 ei-gelen;
1 kilo bloem;
500 gram roomboter;
400 gram poedersuiker;
mespunt zout.
De vulling:
-250 gram geroosterde en gehakte amandelen;
-250 gram geroosterde en gehakte gemengde noten;
-250 gram in kleine stukjes gesneden tutti-frutti;
-250 gram rozijnen;
-1 eiwit.
Voor versiering:
-Gesmolten pure chocolade;
-Gehakte amandelen.
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
- Doe de gehakte amandelen, de gehakte gemengde noten, de rozijnen, de stukjes tutti-frutti en het eiwit in een grote kom en vermeng alles goed met elkaar;
- Maak het deeg: zeef de bloem met het zout; vermeng de roomboter met de ei-gelen en voeg daar de gezeefde bloem aan toe. Kneed het deeg goed;
- Neem een stuk van het deeg, rol het dun uit en maak er een rechthoekige plak van;
- Neem een deel van de vulling, maak daar een lange rol van en leg dat in het midden in de lengte van de rechthoekige lap deeg; smeer de randen van het deeg in met wat eigeel en rol het deeg op tot een lange “worst”;
- Verwerk zo al het deeg en de vulling en leg de verkregen “worsten” op een ingevette bakplaat en bak ze goudbruin in een matig warme oven;
- Laat ze helemaal afkoelen en besmeer de “worsten” met de gesmolten chocolade. Rol ze uiteindelijk door de gehakte amandelen.
- Snijdt de “worsten” in nette rechte of schuine plakjes en serveer die als onderdeel van een Marokkaanse theetafel met een lekker glas mintthee er bij.