Feqqas met gekonfijte fruit
2015-01-18- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 5m
Ingrediënten
- - 250 gr gesmolten boter
- 5 eieren
- 2 zakjes bakpoeder (als je alsa gebruikt, das een - marokkaans merk, gebruik je die van dr oetker of imperial dan doe je halve zakje)
- 250 gr suiker
- 2 potjes gekonfijt fruit
- 1 kg bloem
Werkwijze
Stap1
Begin eerst met het klutsen van de eieren samen met de suiker, voeg dan de gesmolten boter, het bakpoeder en de in stukjes gesneden gekonfijt fruit toe. Voeg geleidelijk de bloem.
Maak van het deeg staven, en leg ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het op 180 graden voor een kwartiertje. Laat het dan afkoelen en snijd het dan in plakjes.
Je legt de plakjes weer terug op de bakplaat, en bak je het verder af tot ze mooi krokant zijn en een mooi kleurtje hebben. Vergeet ze niet in de oven om te draaien zodat beide kanten zelfde kleurtje hebben.
Bsahtkoem!
Gemiddelde waardering
(4.8 / 5)
4 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door chefkokkin aan 27-10-2005
klein vraagje kun jij me misschien vertellen waar het kook boek van choumicha verkrijgbaar is? wil het graag hebben
Geplaatst door Samyrah aan 27-10-2005
Die kun je bij ons hier in Brussel verkrijgen, wel alleen in het Frans of Arabisch beschikbaar, daarom dat ik hier een paar recepten van koekjes in het nederlands ga vertalen.
Geplaatst door wassim aan 29-10-2005
sorry, ik wil graag weten, kan ik in plaats van dat fruit ook rozijnen gebruiken? in afwachting van jullie reactie, want ik wil het graag maken deze lekkere fakkas
Geplaatst door wassim aan 29-10-2005
sorry, ik wil graag weten, kan ik in plaats van dat fruit ook rozijnen gebruiken? in afwachting van jullie reactie, want ik wil het graag maken deze lekkere fakkas
Geplaatst door fati aan 29-10-2005
ik wil die ook graag maken maar ik denk dat ik ga stoppen van heb al veel soorten gemaakt als ik blijf kijken naar tajin nl dan blijf ik bezig zijn hihi,
Geplaatst door Samyrah aan 30-10-2005
Ik denk wel dat het gaat lukken
Geplaatst door gizo,batata,samen,ma aan 03-09-2009
mmmmmmmmmmmmmmmm lekker ga ik ook eens uitproberen