Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Fekkas met chocolade

Fekkas met chocolade

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

In een ruime kom de eieren, suiker, bakpoeder en de boter mengen. Vervolgens voeg geleidelijk het meel toe totdat je een soepele deeg krijgt dat soepeler is dan brooddeeg. Het deeg in twee verdelen en voeg de chocoladepoeder toe aan een helft van het deeg.

Verwarm de oven voor op 150 C. Maak 2 kleine bollen van beide deeg. Rol de bol deeg zonder chocolade uit in een cirkel. Rol vervolgens een bol deeg met chocolade uit en leg dit bovenop het andere deeg.

Rol deze cirkel op tot een staaf met een doorsnede van ¾ cm. Doe hetzelfde met de andere twee overgebleven bollen. Zet deze staven in de oven en laat het ongeveer 10 minuten bakken (het moet nog niet helemaal een kleur krijgen).

Bedek de staven met een plastic zak en laat het de hele nacht rusten.

Snijdt de volgende dag de staven in schijfjes van 1 cm (zorg ervoor dat ze niet breken).

Leg de schijfjes op een bakplaat in een voorverwarmde oven en laat ze verder ongeveer 15 minuten bakken en goudbruin worden.

Een recept van een vriendin

Mobiele versie afsluiten