Ingrediënten
- 2 stukken schapenborst
300gr snijbiet
200gr spinazie
50gr peterselie
2 tenen look
1 flinke ui
100gr in melk geweekt brood
100gr kalfsgehakt
500gr lichtgerookt kippe-of eendevel
200gr ui
100gr wortelschijfjes
witte wijn
1/2 bol look,bouquet garni
500gr gedroogde witte bonen
100gr Brési (gerookt rundvlees)
100gr gesnipperde tomaat
eventueel lamsbouillon
Werkwijze
Stap1
Ontbeen 2 stukken schapenborst en wrijf ze in met grof algenzeezout en 4pepermengeling.
Hak 300gr snijbiet, 200gr spinazie, 50gr peterselie, 2 tenen look en 1 flinke ui.
Kneed dit door 100gr in melk geweekt brood en 100gr fijn kalfsgehakt met p&z .
Leg de stukken borst open op dungesneden plakken lichtgerookt vetspek(500gr), verdeel de farce over het vlees, rol het vlees eromheen en bind de rollade in het spek vast.
Bak de stukken met 200gr ui en 100gr plakjes wortel rondom bruin. Roer met witte wijn en braadvocht los en verdun het met (liefst schapen)bouillon.
Voeg een halve bol look en een bouquet garni toe en zet het vlees afgedekt 2 1/2uur in een middelwarme oven.
Week 500gr grote gedroogde witte bonen 2uur in ruim koud water en blancheer ze.
Fruit zachtjes 100gr gesnipperde ui met 100gr gesnipperde Auvergneham en 100gr gesnipperde tomaat
Voeg de bonen en 1 bouquet garni toe en gieter zoveel lamsbouillonbij dat de bonen onderstaan.
Kook ze met het deksel op de pan zachtjes in ca.1.1/2uur gaar.
Laat de nu ondertussen falettes even afkoelen;verwijder touw en lardeerspek.
Snijd de rollade in plakken.
Schep er het ingekookte en gezeefde braadjus over en dien de gare bonen appart op'.
Laat mij weten of dit lekker is ik heb het nog nooit klaargemaakt.
En als het je gesmaakt heeft laat het me ook weten heb nog recepten van toprestaurants.
U kan mij ook uitnodigen om te proeven uiteraard.