Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Falafel

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Week de kikkererwten een nachtje.

Kook ze zo´n kwartiertje.

Laat ze uitlekken en maal ze fijn in een keukenmachine voeg de peterselie, koriander, ui, knoflook, komijn, paprikapoeder, pili pili & zout, water en bakpoeder toe.

Laat dit voor een half uur staan in de ijskast.

Schep met een kleine ijschep bolletjes uit het mengsel kneed ze tot een mooi bolletje.

Haal ze eerst door het geklutste ei en dan door het paneermeel.

(blijen ze niet goed plakken dan kan je ze als bolletjes een kwartiertje in de diepvries stoppen en daarna direct bakken )

Bak ze mooi bruin in een laagje olie in een koekenpan

je kan het water en bakpoeder weglaten en gewoon enkele druppeltjes olie toevoegen in de plaats ervan.

Mobiele versie afsluiten