Falafel
2007-11-25- Keuken: Egyptische
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Bereidingstijd : 60m
Ingrediënten
- 2 koppen kikkererwten
1 kleine ui of half bosje bosuitjes
2 teentjes knoflook
2 el peterselie
1 el koriander
2 tl komijn
1 tl sterke paprikapoeder
mespuntje pili-pili
1 el water
½ tl bakpoeder
zout
1 ei
paneermeel
Werkwijze
Stap1
Week de kikkererwten een nachtje.
Kook ze zo´n kwartiertje.
Laat ze uitlekken en maal ze fijn in een keukenmachine voeg de peterselie, koriander, ui, knoflook, komijn, paprikapoeder, pili pili & zout, water en bakpoeder toe.
Laat dit voor een half uur staan in de ijskast.
Schep met een kleine ijschep bolletjes uit het mengsel kneed ze tot een mooi bolletje.
Haal ze eerst door het geklutste ei en dan door het paneermeel.
(blijen ze niet goed plakken dan kan je ze als bolletjes een kwartiertje in de diepvries stoppen en daarna direct bakken )
Bak ze mooi bruin in een laagje olie in een koekenpan
je kan het water en bakpoeder weglaten en gewoon enkele druppeltjes olie toevoegen in de plaats ervan.
Gemiddelde waardering
(2 / 5)
4 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door soso aan 10-10-2009
falafel hoor je niet eerst door paneermeel te halen gewoon zo in de frituur
Geplaatst door Mounake aan 05-02-2012
Idd helemaal gelijk soso, ik bedoelde bloem ipv paneermeel ! Als je de bloem niet doet blijven ze niet mooi rond en bakken ze helemaal kapot zeg maar !