Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Elfekkas

Elfekkas

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

  1. eieren met suiker vemengen.
  2. olie toeveogen
  3. mazher
  4. zenzlen, sesamzaad, venkelzaad(gemalen of heel) en de anijs, kaneel
  5. amandelen
  6. bakpoeder
  7. meel, en klein beetje zout.
  8. Meel netzolang toevoegen tot je een mooi zacht deeg hebt.
  • Oven voor verwarmen op 175 graden
  • Van het deeg staven maken en een paar keer rollen.
  • Staven met ruime afstand van elkaar op je bakplaat leggen, wel op bakpapier.
  • In de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Daarna in schuine plakjes snijden, wel geod de zijkanten vasthouden, want het kruimelt een beetje.
  • OP de platte kant leggen en weer terug in de oven tot ze mooi bruin zijn.

Mobiele versie afsluiten