Ingrediënten
- 200 gram Turkse halwa (sesammengsel (met pistache of amandel)te koop in
de Turkse winkel
1 pak biscuitjes
2 eetlepels honing
200 gram gesmolten boter
1 handvol noten (gegrillde amandelen en gebakken pinda’s je kunt ook pistachenoten gebruiken)grof gehakt
Voor de versiering:
125 gram melkchocolade.
Werkwijze
Stap1
Maal de biscuitjes en vermeng die met de halwa en voeg er dan de gesmolten boter, de honing en de grofgehakte noten aan toe en vermeng alles dan goed met elkaar.
Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en spreid het mengsel daar gelijkmatig op uit.
Smelt de melkchocolade in de magnetron en verdeel dat over het halwamengsel.
Laat het geheel goed koud worden en snijd vervolgens in vierkante stukken met een scherp mes dat je steeds in heet water doopt.
Zet de gebakjes evt. in papieren (gekleurde) vormpjes.