Ingrediënten
- benodigdheden
4 eieren
2 vanillesuiker
2 theelepels amandelessence
1 theemok (met oor) suiker
1 theemok (met oor) olie
halve theemok volle melk
2,5 of drie theemokken zelfrijzend bakmeel
1 bakpoeder
500 gr groen (of donkerblauwe) marsepein
250 gr gele marsepein
2 pakjes bakkersroom (dr Oetker)
1 of twee blikjes mandarijntjes op siroop
bakplaat (30 cm)
Werkwijze
Stap1
Mix de suiker, olie, vanillesuiker, amandelessence en de eieren goed door elkaar,
voeg daarna het bakmeel en mix het verder door elkaar
als laatste het bakpoeder en mix het nog een laatste keer door elkaar. Doe het daarna in de bakplaat en plaats het in een voorverwarme oven op 160 graden voor ongeveer 40 mn. Kijk af en toe of het gaar is door er een saterpikker in te steken. Als ie er schoon uitkomt dan is het gaar.
snijdt de taart in drie delen (in de lengte). Maak het bakkersroom klaar zoals op de verpakking staat. Besmeer 1 deel met de bakkersroom, deel met abrikozenjam (goed klutsen zodat het wat zachter wordt) en 1 deel met partjes manderijnen. leg telkens een deel op de andere als je er het hebt besmeerd
Verwarm de marsepein 30 seceonden in de magnetron zodat je het goed kan uitrollen. Rol het daarn uit ter grootte van de taart en reken er ongeveer 5 cm bij, zodat het mooi omheen valt. Snijdt de marsepein er vervolgens langs weg en dan kan je de leters maken en verder versieren. Je hebt vormpjes nodig voor de sterren
De vormen en marsepein kan je tegenwoordig bij jamin halen of hobbywinkels. En het lekkerste is als je de taart een dag in de vriezer bewaard. Zodra het ontdooid is, is hetextra zacht en zijn de smaken lekker ingetrokken. Succes