Egyptische broodpudding
2011-02-05- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 1:15 u
Ingrediënten
- Dit heb je nodig:
250 gram oud brood zonder korst;
45 gram rozijnen;
45 gram van je favoriete gemengde noten (b.v. pistachenoten en amandelen), grof gehakt;
3 grote eieren;
125 gram suiker;
1/2 dessertlepel kaneelpoeder;
1 eetlepel oranjebloesemwater;
een mespunt zout;
1/2 liter volle melk.
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beboter een vuurvaste schaal met een inhoud van ongeveer 2 liter.
Snijd het oude brood in kleine blokjes en vermeng die met de rozijnen en de grofgehakte noten.
Klop in een kom de eieren los met de suiker, zout en het oranjebloesemwater en schenk er dan de melk bij.
Roer alles goed door elkaar.
Schenk het mengsel bij de brood/rozijnen/noten-massa en schep alles goed om.
Bestrooi met kaneelpoeder en laat 20 minuten staan zodat het brood goed doorweekt wordt met de vloeistof.
Schep van tijd tot tijd om.
Schep de massa in de beboterde vuurvaste schaal en zet die in een bakvorm of braadslede met een laag water.
Zet het geheel in de voorverwarmde oven en bak de pudding ongeveer 40-45 minuten of totdat de pudding aan de bovenkant goudbruin is geworden en een erin gestoken vork er droog uitkomt.
Haal dan het geheel uit de oven en uit de braadslede of bakvorm met water en laat de pudding in de vuurvaste schaal geheel afkoelen.
Serveer de pudding op kamertemperatuur of zet 'm drie uur in de koelkast om 'm koud op te dienen.
Gemiddelde waardering
(4.9 / 5)
7 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sadiye aan 05-02-2011
mmmm ziet er lekker uit
Geplaatst door sadiye aan 05-02-2011
Schep de massa in de beboterde vuurvaste schaal en zet die in een bakvorm of braadslede met een laag water?wat bedoel je hiermee?en welke brood gebruik jij wit of bruin?
Geplaatst door sadiye aan 05-02-2011
en amber verzin jij al deze recepten zelf of neem jij het ook van andere sites??
Geplaatst door amber20 aan 05-02-2011
Ik gebruik wit brood en de aangemaakte broodmassa doe je eerst in een beboterde vuurvaste schaal en dÃe zet je dan in een braadslede waar je een laagje water in giet.
Die zet je dan in de oven.
Alle recepten verzin in natuurlijk niet zelf; veel recepten bestaan al tientallen jaren.
Ik schijf ze wél zelf en haal die niet van andere sites.
Geplaatst door sadiye aan 07-02-2011
hoi amber voor hoeveel personen is het
Geplaatst door amber20 aan 08-02-2011
Voor ongeveer 3 personen; is ook afhankelijk van hoeveel trek je er in hebt…..
Geplaatst door um-qutaibah aan 25-10-2012
wij maken dit altijd met filodeeg en crema ertussen heerlijk ;D
Geplaatst door IngridSaida aan 25-09-2013
Als je filodeeg gebruikt dan wordt het natuurlijk iets héél anders; dit is een oud brood-recept..
amber20