Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter
2018-12-23- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Dessert, Nagerecht, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 1 cake
- Bereidingstijd : 10m
- Kooktijd : 40m
- Klaar in : 60m
Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter, met videorecept
Ingrediënten
- - 200 gram bloem
- - 4 eieren
- - 60 gram walnoten
- - 250 gram pistache noten (minder mag ook afhankelijk van hoe je de smaak wil hebben)
- - 1 citroen (optioneel, voor de citroensap)
- - 130 gram (vanille)suiker
- - 1 zakje bakpoeder
Werkwijze
Stap1
Mix de eieren met suiker tot een romig mengsel. Daarna zeef bloem met bakpoeder en voeg dit toe.
Stap2
Voeg de grof-fijne mix toe aan het beslag (houd wat opzij voor de versiering. Voeg vervolgens de citroensap toe
Stap3
Vet een bakvorm in en stop de cake voor 40 minuten in de oven op 180 graden. Kijk daarna of het gaar is.
Stap4
Laat de cake afkoelen en versier het eventueel nog.
Gemiddelde waardering
(3.8 / 5)
5 keer beoordeeld