Echt een lekkere la harira dat elke x goed lukt!

2009-08-22
  • Porties : 10
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.

Ingrediënten

  • - 1 kom kikkererwten
    - 1 kom stukjes rundvlees
    - 1 kom geraspte ui en gerapste 2 tomaten
    - 1 koffielepel gemberpoeder
    - snufje safraanpoeder
    - klein beetje zonnebloemolie
    - zout
    - halve koffielepel peper
    - halve liter water
    - 1 kom bloem
    - tomatenpuree
    - halve kom vermicelli
    - 1 kom gehakte peterselie en koriander

Werkwijze

Stap1

Koop kikkererwten in blik die al geweekt zijn. Haal de velletje er van af, en doe ze in een snel koker of gewoon in een grote kook pan.

Doe de stukjes vlees, uien en tomaten, de gemberpoeder saffraanpoeder en beetje olie er ook in. Pas op dat je niet te veel olie gebruikt!

Daarna zout en peper, mocht je thuis gemixte kruiden gebruiken moet je alleen dat erin doen. Doe er ong 2 liter water in, het ligt aan jou of je veel of weinig harira wilt maken. Je kan er ook andere groenten indoen, bv: wortels en linzen.

Laat alles ongeveer 45min doorkoken.

Tussendoor kun je er een knorr in gooien, voor de extra smaak.

Na 45min is de vlees al gekookt en de andere groentes ook.

Je mengt nu water met bloem. Gebruik heet water voor het kloppen, want als je koud water gebruikt en het in de harira giet dan krijg je klontjes. Ook hier moet je zelf kijken hoeveel bloem je gebruikt. Dus wil je een lichte harira of wil je een wat zwaardere? Even laten doorkoken.. Ongeveer 10min.

Hoeveel tomatenpuree je gebruikt ligt echt aan jezelf, het is puur dat de kleur verandert en dat je een tomatensmaakje krijgt wat heerlijk is. Voeg de tomatenpuree toe. Meng alles gooed door mekaar met een houte lepel. Laat 5min doorkoken.

Voeg aan de harira de vermicelli toe samen met de peterselie en koriander. Tijdens het gieten van de vermicelli goed doorroeren anders blijft de vermicelli bij mekaar plakken. Roer alles goed bij mekaar....

Na 10min kijken of de vermicelli gekookt is, en dan kun je aan tafel!

heet opdienen, met citroen schijfjes kun je het opdienen. smakelijk eten

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 53
Beoordeel dit recept

53 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (8)

  1. Geplaatst door koken20 aan 22-08-2009

    lekker,vooral nu na het vasten
    bedankt voor recept

  2. Geplaatst door Dounya101 aan 22-08-2009

    ja ik vind het echt super lekker. ook lukt het iedere x en dat is echt belangrijk!

  3. Geplaatst door culinaire ramp aan 24-08-2009

    Hmm ga ik morgen maken voor mijn schoonma die terug is uit marokko. vraagje: gebruik je geen prei of selder voor het bereiden van de harira? smaakt dit dan niet te hard naar tomaten? groetjes..

  4. Geplaatst door Dounya101 aan 25-08-2009

    Nee ik gebruik geen prei of selderij, maar als je dat lekker vind kun je een klein beetje erin gooien. Ik gebruik gewoon kosbar en kruiden en ui en tomaat.

    Ik gebruik een grote pan.. en nee het proeft heerlijk.. en zeker nie te sterk naar tomaat.

  5. Geplaatst door hidaya aan 26-08-2009

    Salem oegti,

    Morgen inshaAllah of vrijdag ga ik harira maken. Ik kan het zelf ook, maar steeds vergeet ik, van hoe ging het ook al weer. En ja hoor even terug lezen in Tajin.nl Bedankt voor het plaatsen, je helpt hier veel zusters mee ( ehmm vooral getrouwde hihih)

  6. Geplaatst door Moslimatjuh aan 27-08-2009

    Zo maak ik het ook altijd, echter voeg ik vaak wel een beetje soepgroente toe en soep uit zo’n pakje tomatensoep verkrijgbaar bij de aldi. Ook gebruik ik olijfolie ipv zonnebloemolie.
    Maar je hebt gelijk, kan haast niet mislukken.

  7. Geplaatst door mianil aan 11-08-2010

    salem,
    hebt u en idee van de inhoud van de kop?alvast en gezegende ramadan voor ieder van jullie!
    en hopelijk word mijn soep aan de hand van dit recept héél lekker.groetjes!!!

  8. Geplaatst door samira riffia aan 27-08-2010

    salem ailekoem,
    ik heb het gelezen en ga het morgen gelijk proberen.bedankt voor het plaatsen.groetjes!!!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.