Ingrediënten
- Het deeg:
* 1 kilogram meel
* 250 gram gesmolten margarine
* oranjebloesemwater
* 1 zakje vanillesuiker
Vulling:
* 1 kilogram amandelen en 700 gram suiker (samen gemaald)
* sap van 3 citroenen
* 1 zakje vanillesuiker
* 5/7 eieren
* honing
* hele amandelen
Werkwijze
Stap1
Meng in een kom het meel, de gesmolten margarine en vanillesuiker. Met een glas water en oranjebloesemwater verkrijg een gladde deeg. Laat het rusten.
Intussen bereidt de vulling voor, door de amandel/suikermengsel te mengen met de citroensap, vanillesuiker en de eieren. Vorm van dit mengsel kleine bolletjes en leg ze even weg.
Rol het deeg uit op een bestoven werkplek. Snijd kleine cirkels uit het deeg (met behulp van een koekvorm). Zet een bolletje vulling op elke cirkel en maak er een buideltje van met de hand en snijd met behulp van een mes er plooien in (soort bloemetje van maken). Bedek het eventueel met een amandel.
Leg de koekjes op een besmeerde en met meel bestoven bakplaat. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven en laat ongeveer 20 minuten bakken totdat de koekjes lichtbruin zijn verkleurd.
Haal ze uit de oven en doop ze eventueel in de honing, om ze daarna in een vormpje te zetten.