Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Driehoekjes

Driehoekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

De amandelen worden in water gekookt en ontveld. Vervolgend worden ze heel fijn gemalen.

Kaneel en suiker toevoegen. Je kunt zelf even proeven hoe zoet je het wil. Ik zou het niet te zoet doen want er komt ook nog honing bij. Je doet ook een heel klein snufje zout bij. 2 eetlepels Rozemarijn En De roomboter toevoegen. Je mengt dit alles samen.

Vervolgens snij je de loempiadeeg door de helft. Smeer e goed in met Roomboter. En doet de amandelen als ronde balletjes op de loempiadeeg. Als je het nog nooit hebt gedaan is het even zoeken hoe je driehoekjes moet maken. Maar je komt er wel uit... Ik had in begin ook moeite, maar is uiteindelijk ook gelukt.

Vervolgens warm je de honing op en doet er een klein klontje roomboter bij. Laat de honing niet boven het vuur staan. Als het eenmaal warm is, doe je het vuur uit. Je bakt de koekjes in de olie goudbruin en doet ze vervolgens in het pannetje met honing. Daarna leg je ze op een bordje en gooit er een beetje sesamzaad overheen. Even laten afkoelen en smullen maar...

Succes

Loempiadeeg snij je door de helft. Vervolgens smeer je ze goed in met roomboter. Je doet de zijkanten een beetje omslaan. Zo gaat het makkelijker om driehoekjes te maken.
Het is even puzzelen, maar dan heb je ook wat.

Mobiele versie afsluiten