Dorade vis in de oven met champignons of garnalen

2013-07-04
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Heerlijke dorade vis in de oven met champignons, olijven of garnalen. Dit recept is op basis van het recept van dina34, alleen heb ik hoeveelheden aangepast

Ingrediënten

  • - 1 dorade, schoongemaakt (d.w.z. schubben eraf en ingewanden eruit + vinnen afgeknipt, ik laat dit door de visboer doen)
  • - Half bosje koriander, fijngehakt
  • - 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • - Sap van een halve citroen
  • - Mespuntje saffraan
  • - 1 tl zout
  • - 1 tl zwarte peper
  • - Halve tl komijn
  • - 1 el tomatenpuree
  • Voor de saus:
  • - 3 tomaten, geraspt
  • - 1 ui, gesnipperd
  • - Half bosje koriander
  • - 1 rode of groene paprika in blokjes
  • - 1 wortel in blokjes
  • - Je kunt er nog champignons bij doen of olijven of garnalen
  • - 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • - 1 tl zout
  • - 1 tl zwarte peper
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 1/2 tl komijn
  • - Mespuntje saffraan
  • - sambal als je wilt

Werkwijze

Stap1

Meng voor de marinade alles door elkaar en voeg 3 el olijfolie toe. Wrijf de vis hiermee in (ook aan de binnenkant) en laat dit zo lang mogelijk marineren.

Leg hem op een ingevette bakplaat (of met bakpapier) en bedek met aluminiumfolie. Laat hem 25 minuten op 220 graden bakken. Daarna folie eraf halen en bruin laten worden. Let op dat het vel niet verbrandt!

Maak ondertussen de saus door de ui te fruiten met de tomaten, paprika en wortel. Voeg de koriander, knoflook en kruiden toe en een half glaasje water. Laat dit met de deksel op de pan zachtjes pruttelen tot de vis gaar is. Schep de saus op een bord en leg daar de vis op. Garneer eventueel met schijfjes citroen en grote garnalen (die je de laatste paar minuten bij de vis in de oven hebt gedaan).

Dit recept Vis in de oven is op basis van het recept van dina34, alleen heb ik hoeveelheden aangepast.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.1 / 5)

3.1 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.