Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Dorade uit oven

Dorade uit oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Smeer de dorade van binnen en van buiten goed in met een deel van de marinade en laat twee uur marineren in de koelkast.

Vermeng de aardappelplakjes, de stukjes wortel, de plakjes ui en tomaat met elkaar en vermeng dat alles met de rest van de marinade.

Gebruik de nog niet afgespoelde beker of de schaal waar de marinade in is bereid en doe daar 100 ml. water in.

Giet dat water met de marinaderestanten in een ovenschotel- of schaal. (of een tajine natuurlijk).

Schik alle in de gemarineerde ingrediënten in deze volgorde in de schaal:

- eerst de uien, de wortelstukjes, de dorade in het midden en die vervolgens bedekken met de tomaatplakjes, de plakjes citroen.

De aardappelplakjes rondom de dorade leggen en versieren met de groene olijven.

Verdeel de evt. overgebleven marinade over het gerecht.

Zet de schaal 2 uur in een voorverwarmde oven op 225 graden.

Bedek zo nodig de vis met alu folie op de helft van de baktijd om aanbranden te voorkomen.

Dien kokend heet op met Marokkaans brood en evt. een klein bordje zout/komijnpoeder er bij.

Mobiele versie afsluiten