Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Donuts bestrooid met poedersuiker

Donuts

Donuts zijn zoete, gefrituurde broodjes met een gat in het midden. Ze kunnen worden gevuld met een beetje jam, chocolade of iets anders, bedekt met een laagje glazuur of bestrooid met poedersuiker zoals deze variant.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de meel in een grote kom en maak in het midden een kuiltje, daar doe je de suiker, olie, bakpoeder, gist, 4 eieren, vanillesuiker, de olie en als laatste de warme melk in, dan kneed je het tot een zachte deeg.

Stap2

Vervolgens maak je er kleine balletjes van en gebruik je de deegroller om het deeg plat te rollen (niet te dun). Daarna neem je een koffie glas met een breed uiteinde om een ronde vorm ui te snijden. Je krijgt een mooie rondje, vervolgens neem je een schone flessen dop en maak je midden in het ronde deeg weer een kleine rondje dan plaatsje de donut op een bord die met meel is bestrooit en bedek je ze met een theedoek en laat je ze een 30 minuten rijzen.

Stap3

Daarna bak je ze af in zonnebloem olie tot ze goudbruin zijn, vervolgens poedersuiker er overheen en eet smakelijk!

Andere donuts recepten:

Mini donuts

Donuts 2

Donuts 3

Donuts 4

Donuts 5

Amerikaanse donuts

 

 

Mobiele versie afsluiten