Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Donuts besmeerd met honing en bestrooid met kokos

Donuts besmeerd met honing en bestrooid met kokos

Donuts besmeerd met honing en bestrooid met kokos is het enig recept dat bij mij goed lukt en dat ook lekker is. Het is heel makkelijk. Dus probeer het. In het Marokkaans heet het sfenj.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Meng alle ingrediënten met elkaar, kneed dit tot een soepel deeg. ( als het deeg te nat is, voeg dan bloem tot je een soepel deeg hebt)

Stap2

Besmeer je handen met zonnebloemolie, maak kleine bolletjes van het deeg. Laat het op een dienblad rijzen. Een uur ongeveer.

Stap3

Verhit olie in een wok of grote koekenpan, bak hier de donuts in. LET OP!!! Het vuur niet te hoog!!

Stap4

Zodra de donuts een mooi kleurtje hebben haal je ze eruit. Als ze afgekoeld zijn kun je ze besmeren met honing en kokos erover strooien.

 

Mobiele versie afsluiten