Donuts besmeerd met honing en bestrooid met kokos is het enig recept dat bij mij goed lukt en dat ook lekker is. Het is heel makkelijk. Dus probeer het. In het Marokkaans heet het sfenj.
Ingrediënten
- - 500gr. bloem
- - 1 ei
- - 2 eetlepels boter
- - 2 eetlepels suiker
- - 1 vanillesuiker
- - 1 glas sinaasappelsap
- - 1 glas warme melk
- - 1 1/2 eetlepel gist
- - half zakje bakpoeder
- - zout
Werkwijze
Stap1
Meng alle ingrediënten met elkaar, kneed dit tot een soepel deeg. ( als het deeg te nat is, voeg dan bloem tot je een soepel deeg hebt)
Stap2
Besmeer je handen met zonnebloemolie, maak kleine bolletjes van het deeg. Laat het op een dienblad rijzen. Een uur ongeveer.
Stap3
Verhit olie in een wok of grote koekenpan, bak hier de donuts in. LET OP!!! Het vuur niet te hoog!!
Stap4
Zodra de donuts een mooi kleurtje hebben haal je ze eruit. Als ze afgekoeld zijn kun je ze besmeren met honing en kokos erover strooien.