Donuts besmeerd met honing en bestrooid met kokos
2005-10-10- Keuken: Amerikaanse, Marokkaanse
- Gang:Dessert, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 30m
Donuts besmeerd met honing en bestrooid met kokos is het enig recept dat bij mij goed lukt en dat ook lekker is. Het is heel makkelijk. Dus probeer het. In het Marokkaans heet het sfenj.
Ingrediënten
- - 500gr. bloem
- - 1 ei
- - 2 eetlepels boter
- - 2 eetlepels suiker
- - 1 vanillesuiker
- - 1 glas sinaasappelsap
- - 1 glas warme melk
- - 1 1/2 eetlepel gist
- - half zakje bakpoeder
- - zout
Werkwijze
Stap1
Meng alle ingrediënten met elkaar, kneed dit tot een soepel deeg. ( als het deeg te nat is, voeg dan bloem tot je een soepel deeg hebt)
Stap2
Besmeer je handen met zonnebloemolie, maak kleine bolletjes van het deeg. Laat het op een dienblad rijzen. Een uur ongeveer.
Stap3
Verhit olie in een wok of grote koekenpan, bak hier de donuts in. LET OP!!! Het vuur niet te hoog!!
Stap4
Zodra de donuts een mooi kleurtje hebben haal je ze eruit. Als ze afgekoeld zijn kun je ze besmeren met honing en kokos erover strooien.
Gemiddelde waardering
(4.3 / 5)
46 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Ja -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee
Geplaatst door miss france aan 09-10-2005
ik ga dit ook maar eens proberen…
Geplaatst door oembibi aan 09-10-2005
ziet er lekker uit,ga ik ook eens proberen
Geplaatst door souhaila aan 09-10-2005
Salaam Soulfa,
Dat ziet er erg lekker uit!!! Even een vraagje over de glazen die je gebruikt voor o.a. melk: watvoor glazen zijn dit?? Hoeveel ml gaat hierin?? En de sinasappelsap, moet dat versgeperste zijn of kan je ook gewoon uit een pak gebruiken??
Dank je el!!
groet
Geplaatst door chaouniah aan 10-10-2005
ik heb het gisteren uitgeprobeerd en ze waren heerlijk de kinderen smulden ervan.bedankt.
Geplaatst door chamch aan 10-10-2005
Hoi ik heb ze gisteren ook gemaakt, ze zijn heerlijk. Ze zien er erg mooi uit en smaken heerlijk. Bedankt soulfa
Geplaatst door soulfa aan 10-10-2005
limonade glazen, je kunt gewoon sinasappelsap uit pak gebruiken. Bij mij lukken ze altijd en ik vind ze heerlijk.
Geplaatst door islamia23 aan 11-10-2005
ik ga ze ook snel proberen
Geplaatst door islamia23 aan 11-10-2005
gaat er geen olie in??
Geplaatst door saadia29 aan 11-10-2005
Deze ga ik zo maken, insha Allah lukt het.
Geplaatst door saadia29 aan 11-10-2005
Nou Soulfa,ze zijn goed gelukt Hamdoelilah, inderdaad een heerlijk recept, lekker luchtig en makkelijk.
Thanx :kus:
Geplaatst door anoniem20 aan 14-10-2005
Is dat niet mijn recept?? 😉
Geplaatst door soulfa aan 14-10-2005
he, nog niet bevallen?? Ja en inderdaad jou recept.
Geplaatst door eva2 aan 15-10-2005
ik heb de donuts gemaakt en ze waren lekker,vooral met de honing en de kokos!
Geplaatst door eva2 aan 15-10-2005
nog bedankt voor het recept!
Geplaatst door anoniem20 aan 16-10-2005
nee nog niet, ben alweer 2 weken overtijd, begin nu wel nieuwsgierig te worden 😉
Geplaatst door islamia23 aan 17-10-2005
k heb ze geprobeerd, ze zijn de zelfde dag heerlijk, maar ze drogen zo snel en worden hard, de volgende dag al, best zonde
Geplaatst door soulfa aan 17-10-2005
Ja klopt, warm ze dan even op in de oven dan zijn ze weer zacht.
Geplaatst door Islam4You aan 18-10-2005
Ik heb t ook geprobeerd. Ben best wel tevreden. Ik had vuur eerst hoog staan dus de eerste werden te snel bruin. Vraagje eigenlijk. Maak je eerst kleine bolletjes en pas als je ze in de olie wil doen maak je er een gaatje in? of zet je het gelijk in donutsvorm klaar?
Geplaatst door soulfa aan 18-10-2005
gaatje maak je voordatje ze in de olie doet.
Geplaatst door tangia aan 19-10-2005
deze ga ik ook straks maken…
Geplaatst door xxamiraxx aan 20-10-2005
nou dan ga ik die donuts ook maar eens proberen. hopelijk lukken ze……..
Geplaatst door hajira aan 24-10-2005
ik heb een ander recept geprobeerd ook van hier maaruh zonder sinaasappelsap…
ik probeer deze vanavond….
dames eet ze zo meteen…
Geplaatst door kookgek aan 25-10-2005
ik heb ze gemaakt ze zijn denk ik mislukt ze zien er niet mooi uit en smaak weet ik niet moet nog proeven straks.
Foto – imageshack – bestaat niet meer
zal ze zeker nog een keer uitproberen.
Geplaatst door pareltje aan 07-03-2006
mijn kids houden niet van honing daarom besmeer ik ze wel eens met jam en cocos,vinden ze heerlijk
Geplaatst door romaysa aan 24-07-2006
kan ik precies dit recept aanhouden en dan zonder dat sinasappel?
Geplaatst door sarah aan 04-08-2006
zien er heel lekker uit ik ga ze ook proberen hoewel het altijd bij mijn mislukt ga toch een poging wagen
Geplaatst door samya aan 18-10-2006
k heb ze eergister gemaakt en ze waren heerlijk luchtig alleen waren ze ietsje aan de dunne kant dus de volgende keer zal ik ze iets dikker maken.
Geplaatst door selma_30 aan 08-05-2007
salam,
ze zien er lekker uit .hoeveel minuten moet je het deeg kneden?. alvast bedankt.
Geplaatst door umm_dounia aan 01-06-2008
ik wil ze ook maken moet ik tijdens het bolletje ook gaatje in doe
Geplaatst door umm_dounia aan 21-08-2008
hallo ik heb en vraag over deze donuts moet ik tedens bolletje een gaatje terglijk in doe graag hoor ik het de beste
Geplaatst door Nassira aan 30-08-2008
ze zijn hard geworden, wat hebik verkeerd gedaan?
Geplaatst door soulfa aan 13-11-2008
Je hebt teveel meel gebruikt Nassira, het deeg mag niet te hard zijn.
Geplaatst door hafsoena aan 17-03-2009
hey , ik heb ze gistere gemaakt en ze waren heerlijk , luchtig en zacht !
ik heb ze iets dikker gemaakt , dus volgende keer ga ik een grote gaatje in doen , want men ouders vonden het eenbeetje te dik ! 😀
maarja volgende keer beter in iedergeval ware ze me gelukt en ze waren lekker dus !
xx
Geplaatst door hafsoena aan 17-03-2009
ohja bedankt voor trecept ! x
Geplaatst door koken20 aan 23-06-2009
heej,
ik heb nu geen gist kan ik dan gewoon bakpoeder gebruiken,dat is toch het zelfde??
tnx voor het recept
Geplaatst door koken20 aan 31-12-2009
ik heb hem gemakt met gist hij is lekker!!
heel erg bedankt voor het recept mijn tante wil gelijk ook het recept:D
gr koken20
Geplaatst door gewoonmezelf aan 18-08-2010
als je met suiker bestrooit moet je ze dan niet eerst vochtig maken met wat water of zoiets zodat het suiker erop blijft kleven