Donuts bestrooid met poedersuiker

2005-10-06
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Donuts zijn zoete, gefrituurde broodjes met een gat in het midden. Ze kunnen worden gevuld met een beetje jam, chocolade of iets anders, bedekt met een laagje glazuur of bestrooid met poedersuiker zoals deze variant.

Ingrediënten

  • - 1 glas warme melk
  • - 1 glas suiker
  • - 1 glas olie
  • - 1 bakpoeder
  • - 1 zakje gedroogde gist
  • - eieren
  • - 1 kilo meel
  • - 1 vanillesuiker
  • - 1 liter zonnebloemolie

Werkwijze

Stap1

Doe de meel in een grote kom en maak in het midden een kuiltje, daar doe je de suiker, olie, bakpoeder, gist, 4 eieren, vanillesuiker, de olie en als laatste de warme melk in, dan kneed je het tot een zachte deeg.

Stap2

Vervolgens maak je er kleine balletjes van en gebruik je de deegroller om het deeg plat te rollen (niet te dun). Daarna neem je een koffie glas met een breed uiteinde om een ronde vorm ui te snijden. Je krijgt een mooie rondje, vervolgens neem je een schone flessen dop en maak je midden in het ronde deeg weer een kleine rondje dan plaatsje de donut op een bord die met meel is bestrooit en bedek je ze met een theedoek en laat je ze een 30 minuten rijzen.

Stap3

Daarna bak je ze af in zonnebloem olie tot ze goudbruin zijn, vervolgens poedersuiker er overheen en eet smakelijk!

Andere donuts recepten:

Mini donuts

Donuts 2

Donuts 3

Donuts 4

Donuts 5

Amerikaanse donuts

 

 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 32
Beoordeel dit recept

32 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Reacties (59)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 07-10-2005

    mhmm lekker ik ga het uitproberen.

    een vraagje dat zakje gedroogde gist, is toch die groene uit de suppermarkt? (7 gram?)

  2. Geplaatst door Shnieula aan 07-10-2005

    Mijn zusje heeft het gister gemaakt. lekker!

  3. Geplaatst door sihamkleuter aan 07-10-2005

    weet je welke soort gist erin moet?

  4. Geplaatst door oembibi aan 07-10-2005

    dat wil ik ook we leven weten,welk gist erin moet

  5. Geplaatst door soulfa aan 07-10-2005

    Ik heb verschillende soorten donuts uitgeprobeerd, maar nooit worden net als die van de bakker.

  6. Geplaatst door chefkokkin aan 07-10-2005

    asalam dames!

    Er moet een zakje gedroogde gist in uit de supermarkt van 7 gram

  7. Geplaatst door sihamkleuter aan 07-10-2005

    okee dan dat zijn die groene zakjes van dr oetker ind e supermarkt bedankt!

  8. Geplaatst door Zsabrina aan 07-10-2005

    ziet er echt heeeerlijk uit,ga ik vanavond maken insha allah..

  9. Geplaatst door rabia78 aan 07-10-2005

    is het een glas van 250 ml? dus een theeglas met oortje?

  10. Geplaatst door miss france aan 07-10-2005

    mmm ik ga het morgen incha Allah uitproberen

  11. Geplaatst door 2916Smahane aan 07-10-2005

    hoi keukenprinses, ik heb een vraagje over donuts. Ik heb heel vaak dat als ik donuts maak dat ze teveel olie opzuigen(te vet worden dus) hoe komt dit en hoe kan ik dit voorkomen? alvast bedankt,

    groetjes Smahane

  12. Geplaatst door chefkokkin aan 07-10-2005

    asalam

    ja een glas met oortje is ook goed.
    Als ik deze donuts maak dan zuigen ze helemaal geen olie op dus dit moet je echt proberen!

  13. Geplaatst door bolletje aan 08-10-2005

    hoi hoi,

    hoeveel olie gaat er nou in? toch niet een heel liter??

  14. Geplaatst door Shnieula aan 08-10-2005

    Er staat 1 glas olie!

  15. Geplaatst door soulfa aan 08-10-2005

    Ik ga er zo aan beginnen.

  16. Geplaatst door chefkokkin aan 08-10-2005

    asalam

    Nee je bakt ze in olie je hoeft natuurlijk niet een hele liter te gebruiken, maar ik gaf maar 1 liter aan voor het geval dat iemand er meer wil maken.
    shnieula klopt 1 glas olie je kan daarvoor een een volle thee glas gebruiken van die grote of een halve limonade glas of een kleine koffie glas met oortjes dus hoe je het maar wil!
    succes

  17. Geplaatst door miss france aan 08-10-2005

    Ik heb ze net gemaakt, en ze zien er helemaal ,niet uit zoals de foto helaas…

  18. Geplaatst door miss france aan 08-10-2005

    soulfa hoe zien ze er uit bij jou???

  19. Geplaatst door soulfa aan 08-10-2005

    Ik ben nog niet klaar, ze zijn nog aan het rijzen. M.nl doet het niet, echt balen.

  20. Geplaatst door miss france aan 08-10-2005

    klopt, hij doet het niet, ik wou nog el koran opzetten, maar helaas…laat me effe weten hoe ze er bij jou uit zien oke..

  21. Geplaatst door soulfa aan 08-10-2005

    Is goed, ik ga ze zo bakken. Vanavond weet ik pas hoe ze smaken.

  22. Geplaatst door miss france aan 08-10-2005

    oke, en laat me wel eerder weten hoe ze eruit zien oke

  23. Geplaatst door sihamkleuter aan 08-10-2005

    moet het vuur hoog staan tijdens hetbakken of middelhoog?

    missfrance: wat is er dan anders aan de jouwe?

  24. Geplaatst door miss france aan 08-10-2005

    ze zijn niet zacht en als je ze zon mooi kleurtje geeft als hier boven dan zit er van binnen nog deeg…:huil:
    en mijn man pest mij de hele tijd, hij zegt zo die lijken echt op die van de winkel heeey…

  25. Geplaatst door miss france aan 08-10-2005

    dit maak ik nooit meeeeer!!!heb ook nog eens mijn hand verbrand…echt een reecept die gewoon niet klopt..

  26. Geplaatst door etertje aan 08-10-2005

    Miss France, Koran kun je ook op http://www.al-islaam.com beluisteren. Door daar naar mediatheek te gaan en dan te klikken op Qoran. Maar ik maak sowieso nooit meer deze donuts want ik heb het ooit eens geprobeerd (niet dit recept hoor) en het was zwaar mislukt. Durf het geen tweede keer aan. Misschien heb je toch iets verkeerds gedaan of iets v het recept niet opgevolgd?

  27. Geplaatst door miss_rif22 aan 08-10-2005

    ja als ik donuts maak dan verbrand ik ook altijd!!!

    ik denk dat je de vuur te hoog hebt staan dat ze daarom ook niet gaar binnen zijn!

  28. Geplaatst door miss france aan 08-10-2005

    nee ik heb juist het vuur op zijn laagst gezet..en ik heb echt alles stap voor stap gevolgd…
    bedankt etertje voor de site…
    maar vind ze er niet eens lekker uitzien, laatstaan dat ik ze ga opeten of meenemen naar mijn schoonouders ik schaam me dood, om met zon bord mislukte ze3ma donuts aan te komen…ik ben gelijk depri, want heb echt heel lang voor in de keuken gestaan..:huil:

  29. Geplaatst door etertje aan 08-10-2005

    Hey MissFrance, al doende leert men.. Dus wees vooral niet verdrietig. Maak snel iets makkelijks en iets wat je al kent klaar om mee te nemen naar je schoonouders. En probeer het de volgende keer weer, net zolang tot het lukt. Niet opgeven! Succes.. Ps. iets waar je niet tevreden over bent moet je natuurlijk niet naar je (schoon)ouders meenemen. Dus maak echt snel iets makkelijks klaar. Msemen, zfenz, pannenkoeken, loempia’s of zoiets.

  30. Geplaatst door miss france aan 08-10-2005

    dat is m nou juist ik heb geen tijd meer, ik moet eerst nog boodschappen doen…dus ik zal met lege handen moeten gaan, misschien ga ik maar gebakjes kopen, beter iets dan niets toch..

  31. Geplaatst door etertje aan 08-10-2005

    Oh, vervelend.. Ik zou dan lekker een tas vol boodschappen voor ze kopen met allemaal lekkere dingen. Van chips tot koekjes en snoep(jes). Gewoon een tas(je) vol.

  32. Geplaatst door miss_rif22 aan 08-10-2005

    oh ik had het juist ook zo gehad dat ik het vuur te hoog staan en dat het deeg was binnen!!!

    ewa gebak vinden ze ook wel lkkr de sgoonouders!!
    :haha:

  33. Geplaatst door miss france aan 08-10-2005

    HAHA IK DENK DAT IK DAT MAAR DOE BEDANKT ETERTJE..

    EN MISS RIFF, BIJ MIJ STOND HET VUUR JUIST HEEL ERG LAAG.. WANEER HEB JIJ ZE GEMAAKT

  34. Geplaatst door soulfa aan 08-10-2005

    Hoi, ik ben net klaar. Ze zijn goed gelukt. Ze zien er niet uit als de foto, zodra m.nl het doet laat ik je het resultaat zien. Nu afwachten hoe ze smaken.

  35. Geplaatst door miss_rif22 aan 08-10-2005

    ik kende deze recept al! vandaar dat ik dacht dat het mischien aan het vuur lag!!

  36. Geplaatst door Oemzenjabiel aan 08-10-2005

    damn! nu hebben jullie me nieuwsgierig gemaakt.. ik heb ze nog nooit gemaakt, omdat alles geheid altijd bij mij mislukt..hih maar nu ga ik t toch proberen.. ik zal alleen de helft van de ingroedienten doen denk ik.. mislukt t dan gaat t naar de vogels..hihi
    Shnieula.. die van je zusje waren echt lekker!! zo zacht en helemaal geen druppeltje olie erin!Mashallah!

  37. Geplaatst door chefkokkin aan 08-10-2005

    Ik maak deze donuts echt iedere week en bij mij ging het de eeste keer ook niet perfect maar incha Allah lukt het je de volgende keer wel, in iedergeval het recept klopt wel.
    En het voor moet middelhoog niet te hoog anders zijn ze van binnen niet gaar.

  38. Geplaatst door chefkokkin aan 08-10-2005

    vuur moet middelhoog

  39. Geplaatst door miss france aan 08-10-2005

    oke chefkokkin, ik heb ze geproeft en ze smaken heerlijk, volgende keer beter.. Agh ja ik wou ze ook zo mooi als hier boven hebben..

  40. Geplaatst door sihamkleuter aan 09-10-2005

    ik ga ze straks uitproberen insallah, ze zien er in iedere geval mooi uit.

    ik hoop dathet mij ook lukt.

  41. Geplaatst door soulfa aan 09-10-2005

    Ik denk niet die foto van chefkokkin is.Laat ons weten hoe ze zijn geworden.

  42. Geplaatst door sihamkleuter aan 09-10-2005

    ik denk wel dat het haar foto is

  43. Geplaatst door sihamkleuter aan 09-10-2005

    nog 1 vraag hoeveel balletjes komen moet je eruit rollen van 1 kilo meel?

  44. Geplaatst door miss france aan 09-10-2005

    ik denk ook niet dat die foto hier boven van dit recept is..

  45. Geplaatst door oembibi aan 09-10-2005

    als het maar smaakt naar echte donuts,foto doet er niet toe…

  46. Geplaatst door chefkokkin aan 09-10-2005

    Asalam sihamkleuter sorry voor de late reactie maar je kan zelf even kijken hoe groot je de donuts maakt ik zou eerlijk gezegd niet weten heb ze nooit geteld maar maak ze niet te groot (zacht vuurtje)

  47. Geplaatst door chefkokkin aan 09-10-2005

    hoe langer je ze laat rijzen , ik heb ze vandaag gemaakt en heb ze per ongeluk 2 uur laten rijzen was druk!maar het resultaat was nog beter ze waren luchtiger

  48. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 10-10-2005

    Salaam,

    Ik laat mijn donuts altijd 2 uur rijzen.
    Een half uur is nooit lang genoeg om een mooi luctig resultaat te krijgen.
    Ik zal binnenkort mijn versie van donuts maken en hier plaatsen.
    Ik hou niet van donuts, maar metdat recept vind ikz e wel lekker.

  49. Geplaatst door saadia29 aan 10-10-2005

    Foto is denk ik niet van chefkokkin zelf.

  50. Geplaatst door sihamkleuter aan 10-10-2005

    hee saadia we hebben een forum

  51. Geplaatst door oembibi aan 10-10-2005

    hoe,wat,waar…………… sk

  52. Geplaatst door SIHAMKLEUTER aan 10-10-2005

    KIJK OP FORUM LINKS IN HET SCHERM BIJ BEGIN PAGINA

  53. Geplaatst door oembibi aan 11-10-2005

    haal capslock weg!!!!!!!!!!!!!!

  54. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 11-10-2005

    wollah illah.
    In het echt schreeuwt ze ook altijd

  55. Geplaatst door islamia23 aan 17-10-2005

    haha grapjassen. ik heb die andere recept op deze site geprobeerd, maar die was wel goed alleen, ze proefen niet meer zo luchtig en lekker zacht de volgende dag, ze zijn dan zo snel hard geworden, dat vind ik zo zonde.wat is jullie ervaring hiermee met dit recept??
    zijn ze de volgende dag nog zacht??

  56. Geplaatst door sihamkleuter aan 17-10-2005

    donuts worden altijd niet lekker devolgedne dag.

  57. Geplaatst door chefkokkin aan 17-10-2005

    dat klopt de volgende dag zijn ze niet meer te eten daarom maak ik niet al te veel ook al heb ik veel deeg dan gebruik ik het niet helemaal!

  58. Geplaatst door Amira_Amira_ aan 29-10-2005

    Salam dames,

    Ik heb dit recept laatst ook gemaakt bij mijn ouders, en mijn ouders, zusjes en ik vonden ze heerlijk. Ik heb wel de helft van alle ingrediënten gedaan, en ik had er ongeveer 20 stuks. Ik heb ze niet te groot gemaakt. Ik heb bij een paar chocoladeglazuur eroverheen gesmeerd, en die waren ook verrrrukkelijk. Chefkokking, je bent geweldig, mansha’Allah.
    Oh ja, ik heb ze ook ong. twee uur laten rijzen in de donutvorm, dan worden ze inderdaad lekker luchtig.

  59. Geplaatst door azia aan 21-03-2007

    weet je wat mijn probleem is met donuts maken ze worden altijd hard weet iemand waarom en wat ik moet doen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.