Dikke vogeltongetjessoep met kofta balletjes – sehriye corbasi

2009-10-11
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • GEHAKT: (hangt af hoeveel je wilt):
    Ras el hanout,
    zout,
    peper,
    kasbour.
    SOEP:
    1 ui,
    1 blik tomaten,
    2 etl tomatenpuree,
    beetjes harissa als je dat wenst,
    1 soepkom vogeltongetjes (mini pasta soort)
    beetje kikkererwten uit blik,
    half koffielepel gember,
    kurkuma,
    komijn,
    saffraan.,
    halve soepkom koud water,
    bloem.

Werkwijze

Stap1

Maak eerst koftaballetjes en bakken in olie en apart zetten.

soep: eerst ui stoven dan doe je de kruiden in en roeren.
Dan blik gepelde tomaten bij doen samen met saffraan blijven roeren, dan 2etl tomatenpuree harissa, peper, zout, madnoes, kosber en laten pruttelen. Dan doe je 2liter of minder water bij en 1uur zachtjes laten koken. Als gekookt is doe je vogeltongetjes en kikkererwten bij.
Dan meng je bloem met water (lichte dikke pap moet zijn) dan smijt je da in en blijven zachtjes roeren.
Op laatste doe je koftaballetjes in

wasallam

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door gerda aan 11-10-2009

    melahat klinkt lekker, toen ik het woord vogeltongetjes las dacht ik wat is dit,gelukkig heb je er een foto bij gedaan deze pasta heeft de grote van een rijstkorrel ,ik ga deze soep een keer proberen bedakt

  2. Geplaatst door sadiye aan 11-10-2009

    hhhhmmmmmm melahat dankjewel sgat voor het receptje 😀

  3. Geplaatst door cilla aan 28-10-2009

    hallo allemaal,

    heeft iemand deze soep al gemaakt?
    groetjes priscilla

  4. Geplaatst door amiena aan 11-03-2010

    hallootjes allemaal…

    ik heb de soep gemaakt,echt heerlijk.
    dank je wel voor je recept melahat….

  5. Geplaatst door dalal112 aan 09-09-2010

    foto?

  6. Geplaatst door Remco aan 06-06-2024

    Weet iemand toevallig hoeveel kruiden je moet gebruiken?
    1 tl of?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.